Geleceğin aşçıları meslek koçlarıyla eğitiliyor

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından yürütülen Meslek Koçları Projesi, birçok gence profesyonel dünyanın kapılarını açıyor.

Geleceğin aşçıları meslek koçlarıyla eğitiliyor
 Geleceğin aşçıları meslek koçlarıyla eğitiliyor
Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından yürütülen Meslek Koçları Projesi, birçok gence profesyonel dünyanın kapılarını açıyor. Parıltım Yemek, bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Meslek Koçları Projesi’ ile geleceğin profesyonel aşçı ve pastacılarını yetiştirirken, öğrencilere istihdam da sağlıyor

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından yürütülen Meslek Koçları Projesi’yle Parıltım Yemek, gençleri gelecek için eğitiyor. Geleceğin aşçı ve pastacılarını yetiştirme amacında olduklarını söyleyen Parıltım Yemek Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Direktörü Büşra Aydın, öğrenmenin en iyi yönteminin deneyimlemekten geçtiğini ve bu projeyle öğrencilerle çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktardı. Büşra Aydın, şunları kaydetti: “Derneğin belirlediği modül derslerin yanı sıra, öğrencilerle her buluşmamızda çeşitli aktiviteler gerçekleştirmekteyiz. Örneğin; ekip çalışması modülünde ritim atölyesi; sorumlu vatandaşlıkta hayvan barınağı ziyareti; ünlü yazar ve gurmelerle söyleşiler, mülakat simülasyonu gibi etkinlikler yapıyoruz. Öğrencilere kendi üretim tesislerimizi gezdirerek profesyonel anlamda sektörü ve sektörün dinamiklerini görmelerini istiyoruz.”  

Öğrencilerine istihdam sağlıyor
Parıltım Meslek Koçları’nın ÖSGD tarafından verilen koçluk eğitimlerini tamamladıklarını ve okulların açılması ile birlikte öğrencilerle çalışmalara başladıklarını aktaran Büşra Aydın, her yıl meslek lisesinde okuyan aşçılık ve pastacılık öğrencilerine kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik eğitimler verdiklerini bildirdi. Bunun yanı sıra, öğrencilerine katılmak istedikleri gastronomi yarışmalarında destek sağladıklarını belirten Aydın, Parıltım bünyesinde staj imkânı sunduklarını ve staj sonrasında başvuruları doğrultusunda öğrencilerine istihdam sağladıklarını aktardı.

Projemizin Eskişehir ayağını faaliyete geçirdik
Meslek Koçları Projesi’ne Kartal İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2012 yılında başladıkları bilgisini veren Büşra Aydın, liseyle projelerinin halen devam ettiğini aktardı. Büşra Aydın, projelerinin bir ayağının da Eskişehir’de olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Ekim 2016 itibari ile İstanbul ilinin dışına çıkarak, projemizin Eskişehir ayağını da faaliyete geçirdik. Öğrencilerimiz ile halen çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu projeye desteğimiz ile hem gençlerimizi sektöre hazırlamayı hem de ülkemize istihdam konusunda yardımcı olmayı planlıyoruz.”




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109