Gazetecilik Okulu BBC Türkçe'de

BBC Akademisi Gazetecilik Okulu, BBC yayınlarının hazırlanış süreçlerini anlatan tıklayın özel bir Türkçe siteyi yayınlamaya başladı.

Gazetecilik Okulu BBC Türkçe'de
Gazetecilik Okulu BBC Türkçe'de

BBC Akademisi Gazetecilik Okulu, BBC yayınlarının hazırlanış süreçlerini anlatan tıklayın özel bir Türkçe siteyi yayınlamaya başladı.

Sayfaya //www.bbc.co.uk/academy/turkish adresinden ulaşılabilir.


BBC Türkçe'nin katkılarıyla yaşama geçirilen sayfa, tıklayın editoryal değerler, habercilikte dil kullanımı ve gazetecilik becerileri gibi BBC gazeteciliğinin temel uygulamaları üzerine odaklanıyor.

Sayfanın dünyanın her yerindeki Türkçe konuşan gazetecilere yararlı ipuçları sunan bir kaynak olması da hedefleniyor.

Yeni internet sitesi, multimedya gazeteciliği, sosyal medya kullanımı, radyo program yapımcılığı, internet sayfa editörlüğü, sunuculuk ve haber yazımı gibi alanları da kapsıyor.

Sitede ayrıca, zaman baskısı altında program hazırlama ve sunma tekniklerine ilişkin öneriler de yer alıyor.

'Amaç gazetecilere yardımcı olmak'


BBC Gazetecilik Okulu'nun uluslararası web sitelerinden sorumlu editörü Najiba Kasraee proje hakkında hakkında şunları söyledi:

"Amacımız, Türkçe içerik üreten gazetecilere yardımcı olmak. BBC'nin kamu hizmeti görevinin bir parçası olarak, gazetecileri eğitmekte kullandığı kaynakları dünyanın her yerindeki gazetecilerle ücretsiz olarak paylaşabilmekten çok memnunuz. Sürekli değişen dijital ortamda, herkesin bu yeni sitede faydalı birşeyler bulacağını umuyorum."
'Yeni medya ortamında değerli bir rehber'

BBC Türkçe Editörü tıklayın Murat Nişancıoğlu da şu görüşleri dile getirdi:

"BBC Türkçe Sosyal Medya haberciliğinde Türkçe yayın yapan medya ortamında önemli adımlar atıyor. Böyle bir dönemde, hangi platformda olursa olsun gazeteciliğimizi belirleyen temel ilkeleri biraraya getirmesi açısından BBC Gazetecilik Okulu'nun bu mükemmel kaynağı çok olumlu bir adım.''

''Bu kaynak, Türkçe konuşan her gazeteci kadar, içeriğimizde sosyal medyanın öneminin giderek arttığı koşullarda, BBC Türkçe'de çalışan gazeteciler için de değerli bir rehber olacaktır."

BBC Akademisi Gazetecilik Okulu'nun sayfasına ulaşmak için tıklayın linke tıklamanız yeterli.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109