Ekin Koleji Ataşehir Kampüsü açılıyor

'Bilgi Toplumunun Okulu' olma amacı ile kurulan ve kurulduğu günden bugüne dek güçlü akademik kadrosu ile 16 yıldır İzmir'de başarılı ve mutlu çocuklar yetiştiren Ekin Koleji, ikinci kampüsünü Çiğli Ataşehir'de açıyor

Ekin Koleji Ataşehir Kampüsü açılıyor
Ekin Koleji Ataşehir Kampüsü açılıyor

'Bilgi Toplumunun Okulu' olma amacı ile kurulan ve kurulduğu günden bugüne dek güçlü akademik kadrosu ile 16 yıldır İzmir'de başarılı ve mutlu çocuklar yetiştiren Ekin Koleji, ikinci kampüsünü Çiğli Ataşehir'de açıyor

2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitim hayatına başlayacak olan ve akıllı bina olarak tasarlanan Ataşehir Kampusu,  4500 m2 kapalı alan ve 1000 m2 bahçeden oluşuyor. Demirce Mimarlık tarafından tasarlanan okul yaklaşık 10 milyon TL yatırım ile kuruldu.  Eğitim programlarını yaşam başarısı kazandırma temeline oturtan, istikrarlı sınav başarısı ile eğitim hayatına başladığı günden itibaren ulusal sınavlarda sürekli olarak ilk 10 okul içinde yer alan Ekin Koleji,  Ataşehir Kampüsü'nde eğitimdeki kalitesini teknoloji ile de destekledi.

Ataşehir Kampüsü'ne ilgi büyük


Ataşehir Kampüsü daha projelendirilme aşamasında iken konut yerleşim alanlarının lokasyonu, güneş ve rüzgar faktörleri gibi çevresel faktörler göz önünde bulunduruldu, proje bunlara göre hazırlandı. Yalın ve gerçekçi olarak hazırlanan proje, dersliklerin, oyun alanlarının ve diğer mekanların özellikleri ile enerji ve su kullanımında benimsenilen tavır sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde tasarlandı. Ataşehir Kampüsü'nde çocukların kendilerini ev ortamında hissedecekleri, sahiplenme ve güven duygusunu ön plana çıkaracak esnek mekanlar yaratıldı. Böylece çocukların en rahat şekilde eğitim alırken eğitimin eğlenceli ve küçük yaştan sosyalleşmeye de imkan tanıyacak şekilde olmasının yolu açılmış oldu.

Çocuk dostu okul

Güçlü ve teknolojik altyapısı olan okulda; 'Her çocuk ayrı dünyadır' felsefesini hayata geçirmek için  gelişimsel rehberlik anlayışı ile bilim ve matematik atölyesi, dans ve jimnastik salonu, plastik sanatlar atölyesi, seramik atölyesi, müzik atölyesi, drama ve satranç salonu, oyun ve etkinlik salonu, bilgisayar odası, ışık ve hayal odası ile yurt dışından gelecek yönetici ve eğitimcilere yönelik lojmanlar ve 360 kişilik konferans salonu da bulunuyor.
Okul öncesine 4, 5, ve 6 yaşları için öğrenci kaydı alınacak olan Ataşehir Kampüsü İlkokulu'na ise bu yıl sadece 1.sınıf öğrencileri kabul edilecek ve sınıflar kademeli olarak büyüyecek. Bu yıl 290 öğrencinin kaydının yapılacağı okulda sınıflar 24 kişilik. Öğrencileri dünyaya entegre eden anlayış ile okul öncesi eğitimden itibaren çift yabancı dil eğitimi alacak olan öğrencilere İngilizce ve Almanca eğitimi verilecek.


Çocuklar bu okulda çok mutlu


Ekin Koleji  Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, akıllı bina olarak tasarlanan Ataşehir Kampüsü'nde ilkokul ve okul öncesi eğitimi vereceklerini belirterek, "Okul müdürü başta olmak üzere okulda görev alacak öğretmenlerimizi daha önce belirledik. Okulumuzun yaklaşımını ve programını aldılar. Ekin Koleji markasının taşıdığı 16 yıllık güven ve kaliteyi Ataşehir'de de sergileyeceğiz. Aynı zamanda Oxford Quality Okulu olan Ekin Okulları'nın büyüyerek gelişmesinden gurur duyuyoruz" dedi.

Ekin Koleji Mavişehir Kampüsü Okul Müdürü Naci Aydemir " Kayıtlarımız başladı. Okula ilgi oldukça yüksek ve bu ilgi bizi daha da motive ediyor. Tasarımsal olarak yenilikçi, sürdürülebilir ve teknolojik bir yapıya sahip olan binamızda çocuklarımızın ergonomisi de ön planda tutuldu. Ekin Koleji markası  ve kolay ulaşım imkanı nedeni ile aileler büyük ilgi gösteriyorlar" diye konuştu.

EKİN KOLEJİ, ATAŞEHİR KAMPÜSÜ

Ataşehir Mahallesi 8019/21 Sokak
No:37 Çiğli - İZMİR
Tel: 444 35 76
E-Posta: [email protected]
www.haberekspres.com.tr

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109