Dahi Çocuklara özel 2 devlet okulu açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul'da bulunan bazı ilçelere dâhilere özel eğitim verecek okullar açıyor.

Dahi Çocuklara özel 2 devlet okulu açılıyor
Dahi Çocuklara özel 2 devlet okulu açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul'da bulunan bazı ilçelere dâhilere özel eğitim verecek okullar açıyor.

MEB, İstanbul Bahçelievler ve Ataşehir'de dâhi çocuklar için özel eğitim alacakları okul açıyor. Bu iki okulda devlet okulu statüsünde eğitim verecek.
 
Okulların eğitim programları, öğretmenleri, fiziki yapıları da çok farklı. Önümüzdeki Eylül ayında eğitime başlayacak olan Dâhiler Okulu'nda yüksek lisans ve doktoralı öğretmenler çalışacak. Öğrenciler normal müfreddatın dışında yetenek atölyelerinde zaman geçirecek.
 
Dâhiler Okulu'nda öğrencilere bireysel eğitim verilecek. Farklı bir eğitim modelinin uygulanacağı iki okulda öğrenciler; düşünme becerileri, yaratıcı düşünme ve sosyal duygusal beceri dersleri ile liderlik programları alacaklar. Resim, müzik, drama spor gibi atölyelere de katılacaklar.
 
Velilere de özel eğitim verilecek
 
Okullarda anne-babalara gerekirse de aile eğitimleri verilecek. Öğretmenler de sürekli hizmet içi eğitim alacak. Yazın kayıt hakkı kazanan öğrencilere yaz okulları açacak. 1-15 Eylül'de İstanbul Üniversitesi Özel Eğitim Üstün Zekâlıların Eğitimi Bölümü'nün desteğiyle öğretmenlere de eğitim verilecek. Bazı dersler okul dışında da gerçekleştirilecek. Öğrenciler ayrıca şuraları ziyaret edecek:
 
Müze, bilim merkezleri, kütüphane, TÜBİTAK, çocuk üniversiteleri, rasathane ve gözlem evleri, gece gözlemi, Ar-Ge merkezleri, sanayi kuruluşları, üniversiteler, botanik bahçeleri
 
ve güncel sergiler...
 
Okula zekâ testine göre öğrenci alınacak

 
Dâhiler Okulu'nun her yıl 5'inci sınıfına 20 öğrenci kabul edilecek. 4'üncü sınıf öğrencileri arasında yapılan değerlendirmeye göre kayıtlar alınacak. IQ'su 130 ve üstü olanlar kabul edilecek. Öğrencileri öğretmen ya da aileleri aday gösterebilecek. Adaylar önce grup testine alınacak. Grup testinin ilk yüzde 10'luk diliminde öğrenciler bireysel zekâ testine girecek. Bireysel zekâ testi sonuçlarına göre en yüksekten sıralanmaya başlanan puanlara göre ilk 20'deki öğrencilerin asil liste kayıtları yapılacak. Bu süreçte Öğrenci Kabul Komisyonu da Bilim Sanat merkezleri ile işbirliği içinde olacak.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER