Borusan Kocabıyık Vakfı

Borusan Kocabıyık Vakfı’nın ve Borusan Grubu’nun kurucusu Sayın Asım Kocabıyık, eğitime önem vermeyi Cumhuriyetimizin mayası olarak görüyor,

Borusan Kocabıyık Vakfı
 Borusan Kocabıyık Vakfı

Borusan Kocabıyık Vakfı’nın ve Borusan Grubu’nun kurucusu Sayın Asım Kocabıyık, eğitime önem vermeyi Cumhuriyetimizin mayası olarak görüyor, “Türkiye’nin çağdaş medeniyet seviyesini yakalaması, laik ve demokratik cumhuriyetin ilerlemesi, ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesi ancak eğitimle mümkündür” diyerek bu alandaki çalışmalarımıza liderlik ediyordu.

Bu inançla ilköğretimden üniversiteye çok sayıda okulu ve fakülteyi ülkemize kazandırırken, sistemi bütünsel olarak destekleyecek kütüphane, kültür merkezi, yurt, öğretmen evi gibi birimleri de hayata geçirmeyi ihmal etmemişti. Emanet ettiğimiz bu kurumları düzenli şekilde destekleyerek hedeflerine halen ortaklık ediyoruz.

Ayrıca, kuruluşumuzdan bu yana, Vakıf desteği ile yapılan yayınların kendi alanlarında önemli katkı sağlamış olması da bizleri gururlandırıyor ve gelecek için sorumluluk yüklüyor. Bugün bu yayınların yanı sıra, ülkemizin her köşesine ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik on binlerce kitap ulaştırdığımızı bilebilse eminim Asım Bey tebessüm ederdi. Burs sağladığımız nice öğrencinin ülkemizin harcına karışmış olasından dolayı memnun olarak, hep yaptığı gibi yeni projelere odaklanırdı. Sağlığında, kız çocukları okula gidebilsin, mikrokredi sistemiyle ihtiyaç sahibi kadınların girişimleri hayat bulabilsin diye emek vermişken, bugün de kadının güçlenmesi ve kadın istihdamını artırma inisiyatifi ile ilerliyoruz.

Her şeyden önce “Borusan eşittir” diyor; kızlarımızı “Haydi Kızlar Kodlamaya”projesiyle geleceğe hazırlıyor; organize sanayi bölgelerinde “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesiyle istihdam önündeki önemli engellerden birini kaldırmak üzere çocuk bakım evleri yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi, diğer vakıflarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalarla çevre, kültür, sanat ve insan odağıyla hareket ediyoruz. En önemlisi, bayrağı devralan çocuklarınız ve torunlarınızla beraber ülkemizin geleceği daha aydınlık olsun hayaliyle var gücümüzle çalışıyoruz…

Canan Ercan Çelik
Borusan Kocabıyık Vakfı Genel Sekreteri

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109