ATAŞEHR'Lİ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI; “ MEDUSA’NIN GİZEMİ”

Ataşehir Piri Reis Ortaokulu’nda okuyan 6 kız çocuğu “Medusa’nın Gizemi” isimli kitabı yazarak tüm Türkiye’ye yayılacak projenin öncülüğünü yapmış oldular.

ATAŞEHR'Lİ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI; “ MEDUSA’NIN GİZEMİ”
ATAŞEHR'Lİ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI; “ MEDUSA’NIN GİZEMİ”

Ataşehir Piri Reis Ortaokulu’nda okuyan  6 kız çocuğu “Medusa’nın Gizemi” isimli kitabı yazarak tüm Türkiye’ye yayılacak projenin öncülüğünü yapmış oldular.

“Önce Kitap Okudular Sonra Kitap Yazdılar” projesi kapsamında Piri Reis Ortaokulu öğrencileri önemli bir projeye imza atarak okuduklarını ve gezdikleri mekânlarla ilgili izlenimlerini “Medusa’nın Gizemi” adı altında kitaplaştırdılar ve okulda imza töreni düzenleyerek kitabın tanıtımını yaptılar.

Piri Reis Ortaokulu’nda okuyan pırıl pırıl 6 kız çocuğu Türkçe Öğretmenleri, Proje Koordinatörü ve arkadaşlarıyla birlikte “Medusa’nın Gizemi” isimli kitabı yazarak tüm Türkiye’ye yayılacak projenin öncülüğünü yapmış oldular.
 
Okulun konferans Salonun da yapılan açılış törenine; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ak Parti Ataşehir İlçe başkanı Av.M. Naim Yağcı, Yenişehir, Mevlana, Yeni Çamlıca ve Mimar Sinan Mahalle Muhtarları ile okul müdürleri ve veliler katıldı.
 
Protokol tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından proje tanıtımı ile ilgili tanıtım filmi gösterildi.
 
Açılış konuşmasını yapan okul Müdürü Seçkin Emiralioğlu; “Okulumuz öğrencilerinin yazdığı kitap sayesinde, okulumu tanımayanların tanımasına vesile oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Gerçekten okulumuz hak ettiği değeri bugüne kadar bulamamıştır. Bundan sonra bulacağına ve çocuklarımıza destek verilirse her birinin bir cevher olduğuna inanıyorum”  dedi.
 
“HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIMIZA OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAK”
 
Bugün Piri Reis Ortaokulu için belki önemli bir gün ama benim için de çok heyecan verici bir gün diyerek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “ Çınarın Gölgesinde ki projeyi yoğurup kaleme alarak, Ataşehir'deki öğrencilerin okumu macerasını başlattığımız da zaten büyük bir heyecan içinde aynı zamanda büyük bir mutluluk içindeydim çünkü mesai arkadaşlarımız bu projeye sahip çıktılar. Proje tanıtımlarında hedefimiz çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandıracağız dedik. Bu sayede çocuklarımız okuyacaklar, hayatı okuyacaklar ve sonrada yazacaklar. Yani okuduklarını anlayacaklar, anladıklarını anlatacaklar sonra anlattıklarını da yazıya aktaracaklar” diye konuştu.
 
“PİRİ REİS ÖĞRENCİLERİ ÖNCE OKUDULAR, ARAŞTIRDILAR SONRADA OTURUP YAZDILAR”
 
Bu projeyle birlikte öğrencilerinin bir kısmının yazmaya başladıklarını söyleyen Bilican; “ Bu projeyi Meral Yıldırım arkadaşımız bize anlatınca, yöneticiler olarak güzel yolda yürümek isteyenlere destek olup yürüyün demek kalıyor. Burada da çok güzel bir çalışma var. Piri Reis öğrencileri önce okudular, araştırdılar sonrada oturup yazdılar. Bu kadarla yetmiyor. Aslında bu kitabın başka güzel bir yanı daha var. Yazmaları gerçekten ileri derecede takdire şayan bir davranış. Medusa’nın Gizemi kitabı birçok tarihi mekânda geçen olayları anlattığı gibi Türkiye’de önemli bir örnek teşkil ettiler. Başta öğrencilerimiz olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve idareci arkadaşlarıma teşekkür ederim” şeklinde ifade etti.

 
“BİR TELİFİ YAPMAK İÇİN BEKRAUNTA SAHİP OLMAK GEREKİR”
 
Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu projede emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak şunları söyledi: “Burada gayreti ve cesareti ortaya koyup bir ürün geliştiren arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul idaresini kutluyorum. Bir telifi yapmak için bir bekraunta sahip olması gerekir. Çok okuyacağız ki bir şeyler üretebilelim. Yazmakta ayrı bir sanat. Bu gayretin devamını diliyorum. İnşallah bu davranışlarını hayat boyu sürdürürler. Bu vesile ile bizlerde çocuklarımızdan örnek alalım. Okuyan insanların zihni daima açık olur. Kitap okumayı ve yanımızdan kitap bulundurmayı ihmal etmeyelim. Okuma zihni geliştiriyor, izlemek zihni köreltiyor” şeklinde konuştu.
 
 Projenin uygulayıcısı Meral Yıldırım; projenin detayları hakkında bilgi verdikten sonra şunları söyledi: “ Bu projenin devamı gelecek. Şu an Ümraniye İlçesi de bir okulda müdür olarak görev yapıyorum. Bu kitabın devamını şu an görev yaptığım okul öğrencileri ile Piri Reis Ortaokul öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte yürüteceğiz”  dedi.  
 
Konuşmaların sonunda kitabın yazarları ortaokul öğrencisi 6 cesur kız sahneye gelerek hem konuklarını selamladılar hemde kendilerini güzel bir üslupla tanıtarak yazdıklarından birer paragraf okudular.
 
Minik yazarlar, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’na deri üzerine işlenmiş bir hediye takdim ederek çekilen hatıra fotoğrafı ile anı ölümsüzleştirdiler.
 
Daha sonra kitap standına geçen minik yazarlar “Medusa’nın Gizemi” adlı kitabını okuyucuları için imzaladılar.
 
 İmza töreninden sonra konuklara ikramların sunumuyla program sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER