Ataşehir Öğretmenleri Öncü Olmak İçin Okuyor!

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Öncü Olmak İçin Okuyoruz” projesi başlatıldı.

Ataşehir Öğretmenleri Öncü Olmak İçin Okuyor!
Ataşehir Öğretmenleri Öncü Olmak İçin Okuyor!

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Öncü Olmak İçin Okuyoruz” projesi başlatıldı.

Okuma ve paylaşma gönüllüsü öğretmenler , “Öncü Olmak İçin Okuyoruz” projesi kapsamında ortak bir şekilde kitap seçiyorlar. Daha sonra seçtikleri kitapları belirlenen bir zaman diliminde okuyorlar. Ardından belirlenen bir tarihte toplanıp kitap üzerine sohbetler yaparak diğer kişiler üzerinde bırakmış olduğu izleri irdeliyorlar.

Okuyan öğretmenler üzerinde bırakmış olduğu mantıksal, içsel ve duygusal izler üzerine yapılan sohbetlerde ilginç fikirlerin de ortaya çıktığı belirtildi.

Bu amaçla seçilen ilk kitap olan, dünya klasiklerinden büyük Rus yazar Dostoyevski’nin Suç ve Ceza adlı eseri, yaklaşık 40 gönüllü ‘Öncü Öğretmen’in katılımı ile Fenerbahçe Eğitim Kurumlarında paylaşıldı.

Birinci ayağı, gönüllü öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirilen projenin bir diğer ayağının da; Alaşehir’deki okullarda görev yapan bütün müdürlerin katıldığı okuma paylaşımı olduğu açıklandı.

Bu paylaşım ile de Alaşehir’deki görev yapan müdürler arasında bilgi, deneyim ve tecrübe paylaşımı olması planlandığı belirtildi.

Belirlenen bu amaca yönelik de ilçemizde görev yapan okul müdürleri ile Türkiye’nin yetiştirdiği önemli eğitimcilerden Yahya Akyüz’ün ’’Türk Eğitim Tarihi ‘’adlı eseri okunarak, geçmişten günümüze eğitim sistemimizdeki değişiklikler incelendiği ve geleceğe yönelik fikir alışverişlerinde bulunulduğu açıklandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican önderliğinde başlatılan projenin bütün okullara yayılması ve öncü olmasının amaçlandığı açıklandı.

Ayrıca Alaşehir’de başlatılan Öncü Olmak İçin Okuyorum isimli projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da benimsendiği ve yazarlar, öğretmenler ve öğrencilerin buluşmalarını ve sohbet etmelerini “Yazarlar Okullarda” projesi kapsamına da alındığı açıklandı.

Haber ve Fotoğraflar - Varol Varlık - Ataşehir

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 18:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER