Akademi ve İş Dünyası Buluştu

Gençlerin iş hayatına atılmadan önce kariyerleri ile ilgili koşulları kavramaları için başlatılan “Mesleğimi Tanıyorum” projesi ikinci yılında öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Akademi ve İş Dünyası Buluştu
 Akademi ve İş Dünyası Buluştu

Gençlerin iş hayatına atılmadan önce kariyerleri ile ilgili koşulları kavramaları için başlatılan “Mesleğimi Tanıyorum” projesi ikinci yılında öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu, “Mesleğini her detayıyla tanımak ve her koşulu ile ele almak kişinin kariyerine güçlü başlamasını sağlayacaktır” düşüncesinden yola çıkarak gençlere kariyerlerini gerçekleştirecekleri meslekler ve istihdam alanları hakkında yardımcı olabilmek amacıyla düzenlenen “Mesleğimi Tanıyorum” etkinliklerinin ikincisini gerçekleştirdi.


ÜÇ ADIMDA “MESLEĞİMİ TANIYORUM”

Üç adımda gerçekleşen “Mesleğimi Tanıyorum” projesinin ilk adımında Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının katılımıyla bilgilendirme semineri yapıldı. İkinci adımda, katılım gösteren 23 öğrenciye mesleğinde uzman kişiler tarafından meslek seçimleri, mesleklerin gerektirdikleri şartlar, gelecek on yıl içerisinde meslek alanının durumu, seçilen mesleğin maddi ve manevi tatmini başlıklarını içeren seminerler verildi. Son olarak üçüncü adımda ise sektöründe öncü firmaların uzmanları tarafından, öğrencilere iş başvuru süreçleri ile ilgili seminerler gerçekleştirildi.


Alanında uzman ve popüler kişilerle öğrencileri buluşturarak, sektördeki deneyimlerini öğrencilere aktarma fırsatı sunan Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek, insan kaynakları maliyetlerini düşürmek ve ülke ekonomisine katkı sağlama konusunda ülkemizin önde gelen firmalarını öğrencileri ile bir araya getirdi.
Üç adımda gerçekleşen “Mesleğimi Tanıyorum” projesinin ilk adımında Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme semineri gerçekleşti. İkinci adımda, 19 gündüz ve 4 ikinci öğretim programında öğrenim gören öğrencilere mesleğinde uzman kişiler tarafından meslek seçimleri, mesleklerin gerektirdikleri şartlar, meslekteki çalışma koşulları, iş hayatında yabancı dilin önemi, meslekte yeteneğin önemi ve severek yapılan işin kişiye kazandırdıkları, önümüzdeki on yıl içerisinde meslek alanının ülkemizde ve dünyadaki durumu, seçilen mesleğin maddi ve manevi tatmini gibi önemli başlıkları içeren seminerler verildi. Son olarak üçüncü adımda ise; Kariyer.net, Adecco ve İstanbul İşletme Enstitüsü gibi sektöründe öncü firmalarının uzmanları tarafından, Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine CV hazırlama ve mülakat teknikleri ve iş başvuru süreçleri ile ilgili interaktif seminerler gerçekleştirildi. Böylece öğrenciler iş hayatına atılmadan önce yapılması ve yapılmaması gerekenleri yetkili kişilerle fikir alışverişinde bulunarak ve provalarla deneyimlerken, iş hayatına girdiklerinde sektörün kendilerinden neler beklediğine dair önemli bilgiler edindiler.
Mesleklerin içeriği ve günümüzdeki koşulları hakkında bilgi edinme fırsatı bulan Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu öğrencileri ayrıca işe giriş süreçlerinde de kendi alanlarından mezun olacak diğer öğrencilerden kendilerini farklılaştıracak, belirgin özelliklerini öne çıkaracak şekilde işe giriş süreçlerini öğrenme fırsatı edindikleri “Mesleğimi Tanıyorum” etkinliğine bu yıl da yoğun ilgi gösterdiler.


Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2019, 00:12

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER