34 Orman Park Yaz Okulu Başlıyor

EMA Sports Akademy'nin organizasyonu ile orman ve temiz hava içerisinde eğlenceli ve öğretici “34 Orman Park Yaz Okulu” sizleri bekliyor.

34 Orman Park Yaz Okulu Başlıyor

EMA Sports Akademy'nin organizasyonu ile orman ve temiz hava içerisinde eğlenceli ve öğretici “34 Orman Park Yaz Okulu” sizleri bekliyor.

COVİD 19 salgını nedeniyle her gün dezenfekte edilen, giriş ve çıkışlar kontrol altında tutulan tesislerde; gün içinde sosyal mesafe kuralına uygun şekilde, temassız, orman ve temiz hava içerisinde eğlenceli ve öğretici “34 Orman Park Yaz Okulu” sizleri bekliyor.

EMA Sports Akademy’i 2010 yılında kurduklarını söyleyen Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü mezunu Beden Eğitimi Öğretmeni Yüksek Lisans derecesine sahip Eren Sarıkaya “Yaz Okulu” ile ilgili gazetemize şu açıklamayı yaptı.

“ÇOCUKLARI DOĞANIN İÇİNE KATMAK İSTİYORUZ”

Sarıkaya; “ Bu Pandemi ve bundan önceki dönemlerde birinci önceliğimiz, çocukları topluma daha iyi bir birey olarak kazandırılması, güvenlerini geliştirmeleri, motivasyonlarını daha yüksek düzeyde tutmaları aynı zamanda fiziksel ve psikolojik olarak dayanıklı olmalarını sağlamak. Bu vasıfları ancak birçok beceri ve koordinasyon kazandırarak yapabiliriz. Bunların en başında sportif aktivitelerimiz ve sosyal etkinliklerimiz geliyor. Bu etkinlikleri hem yaz hem de kış okullarımızda yapıyorduk.  Fakat bu dönemde çocuklar için bu işi nasıl daha düzenli yapabiliriz diye çok düşündük. Açık havada doğal havalandırmayla Pandemi sürecindeki bütün kuralları uygulayarak bu doğal ormanlık alanda yapmayı daha uygun bulduk. Doğayla iç içe, betonlaşmış AVM çocuklarından birazcık daha doğaya çıkartıp ayaklarını toprağa bastırmak, doğanın içine katmak istiyoruz.  Bütün branş eğitimlerimizi başında bunlar geliyor” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ PANDEMİ KURALLARINA UYMAK, SIFIR TEMAS”

Yaz okulunda hiç kapalı ortamlarının olmadığını belirten Sarıkaya; “ Atölyelerimizde derslerimizde tamamen ormanın içerisinde olacak. Normalde 130 kişilik kalabalık bir grubumuz vardı. Şu anda COVİD 19 nedeniyle sayımız 60’a indi. Gruplar 8-10 kişi olacak. Sıfır temas, sosyal mesafe kurallarına gerek eğitimcilerimiz gerekse öğrenciler eğitim esnasında bunlara riayet edecek şekilde ayarlıyoruz.  Öncelliğimiz sıfır temas. Bu kuralları uygulamaya koyduktan sonraki süreçte özellikle 3-4 aydan beri evden çıkmayan çocukları, hem de daha önceleri doğayla iç içe bulunmamış ormanlık alanları bilmeyen, torakla ne yapılır bilmeyen çocukları buraya getirerek görmelerini ve öğrenmelerini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.   


“BİRİNCİ ÖNCELLİĞİMİZ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SAĞLIĞINI KORUMAK”

Sarıkaya yapacakları etkinliklerle ilgili olarak şunları söyledi: “Burada çocuk çiftliği yapacağız. Çocuklar bir şeyler ekerek kendi ürünlerini toplayacaklar. Ormanda Yoga ve Çocuk Felsefesi yapacağız Kampçılığı öğreteceğiz. Badminton, Masa Tenisi oynayacağız. Ayrıca ormanlık alanda sosyal mesafeye uyarak sosyalleşmeyi de öğreteceğiz. COVİD 19 önlemlerinden dolayı takım sporları ve yüzme olmayacak. Etkinliklerin başlamasıyla birlikte her 3 saatte çocukların ateşleri ölçülerek oturdukları yerden etkinliğe gittikleri yere kadar her yer dezenfekte ediliyor. Burada birinci öncelliğimiz çocukların ve ailelerinin sağlığını korumak. İkinci olarak doğadan çocuğa katabileceğimiz önemli parçalarımız var. Bunları çocuğun benliğinde oluşturabilmek için önemli bir nokta.  Birincisi çocuğun özgüven kazanması, kendisini tanıyabilmesi için doğaya çıkması gerekiyor. Yaklaşık 3-4 aydır hiç spor yapmayan çocukların açık havada spor yaptırarak en azından fiziksel aktivitelerinin güçlenmesine katkıda bulunmak istiyoruz.

Hava şartları ne olursa olsun biz burada derslerimize devam edeceğiz.  Yukarda saydığım branşların tamamında da konusunda uzman olan eğitmen arkadaşlarımızla beraber çocuklarla birlikte oyunlarını eğlenceli bir şekilde yapacaklar” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, açıklamalardan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

HANGİ YAŞ ARALIĞINDA ÇOCUKLARI ETKİNLİĞİNİZE KABUL EDİYORSUNUZ?

5 ile 15 yaş arası tüm çocukları alıyoruz. Her yaş grubu kendi yaşıtlarının bulunduğu grupta yer alıyor. Buda ortalama 2 yaş farkı olabilir şekilde de olabiliyor. 5-7, 7-9 gibi.

ÇOCUKLARIN EĞİTİM ALANINA AİLELERİYLE Mİ YOKSA SERVİSLE Mİ GELECEKLER?

Sorusuna da: bu bir tercih. Ailelerde getirebiliyor servisle de gönderebilirler. Aileler getirdikleri zaman dışarda bir alanımız var. Çocukları oraya bırakıyorlar. Ayakkabılarını değiştirerek maskelerini takıyorlar. İçeri aldığımızda ateşlerini ölçüyoruz.  Bu günde 3 defa tekrarlanıyor.  Dönerken de biz yine çocuğu aynı noktaya bırakıyoruz ailesi çocuğunu oradan alıyor.

Servisle gelen çocuklarında servise binince ateşlerini ölçerek mesafe kurallarına uygun olarak servise biniyorlar. Derslerimiz bittikten sonra tekrar servisle eve dönüyorlar.


ÇOCUKLARIN AİLELERİYLE BİRLİKTE BURADA YAPACAKLARI ETKİNLİKLER OLACAK MI?

Tabi ki, kamplarımız olacak. Aileleriyle birlikte etkinliklere katılacaklar. Yemek yarışmaları olacak. Çocuklar yaptıklarını aileleriyle paylaşacak.

Çamur atölyemizde de yaptıkları çalışmaları dönem sonunda aileleriyle birlikte boya yapacaklar.

Hafta sonları da gelip kahvaltı gibi aktivitelerde bulunabilecekler.  Bizimde amacımız sağlığı koruyarak mutlu bir eğlence zemini hazırlamak.

Çalışma saatlerimiz sabah saat 09.00 ile akşam saat 17.00 arası olacağını söyleyen Sarıkaya son olarak şunları söyledi:

Sağlıklı bir kontrolü sağlamak için Pandemi nedeniyle günlük ve saatlik öğrenci alamıyoruz.

Yaz okuluna katılan çocukların yemek işi restoranlarında öğle için 4 çeşit yemek hazırlandığını ve ikindi saatinde atışmalık olarak ikramların olduğunu söyledi.

KAÇ BRANŞTA EĞİTİM VERİYORSUNUZ?

Ortalama etkinliklerimizle beraber 24 branşımız oluyor. Bu branşlarımızın bazıları etkinlik bazıları ise ders olarak veriliyor. Her etkinliğin kendi hocası var ve hocaların kontrolünde bu etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Braşlarımızdan bazıları şöyle: Oryantring, Drama, Yaratıcı Drama Dersi, Tiyatro, Survivor Parkı, İzcilik, Kampçılık, Masa tenisi, Badminton, Atletizm, Jimnastik, Dans, Çocuk Çiftliği, Çocuk tarım ve Çocuk Felsefesi dersi, Çocuk Yogası ve ayrıca atölye çalışmaları.

29 Haziran da başlayıp 4 Eylül de sona erecek olan Orman Yaz Okulu 3 dönem olarak düşünülmüş.

1.Dönem : 29 Haziran – 17 Temmuz

2.Dönem : 20 Temmuz – 14 Ağustos

3.Dönem : 17 Ağustos – 4 Eylül olmak üzer 3’er haftalık dönemler şeklinde ayarlanmış bir etkinlik.


Pandemi döneminden dolayı yüz yüze görüşmelerden ziyade online sistemi üzerinden EMA SPORT ACADEMY.COM’dan internet sitesine girip kayıt olabiliyorsunuz. Aynı zamanda İnstgram sayfalarımız var.  Oradan da video ve fotoğraflarımızı görebiliyorlar.
 
Çocuklarınızın evde sıkılmasını istemiyorsanız, eğlenceli etkinliklerle yazı dolu dolu ve güvenli yaşasın diyorsanız, doğayı uzman eğiticiler nezaretinde keşfetmelerini istiyorsanız işte size adres bilgileri.

541 250 67 75 numaralı telefondan Kurucu Eren Sarıkaya’ya ulaşarak her türlü bilgiyi sorabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 18:29

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109