2015 LYS Sınav Sonuçları açıklandı (ÖSYM-LYS SONUÇ ÖĞREN)

Adayların merakla beklediği haber geldi. LYS Sınav Sonuçları az önce açıklandı. LYS sınav sonucunuzu öğrenmek için tıklayın.

2015 LYS Sınav Sonuçları açıklandı (ÖSYM-LYS SONUÇ ÖĞREN)
2015 LYS Sınav Sonuçları açıklandı (ÖSYM-LYS SONUÇ ÖĞREN)

Adayların merakla beklediği haber geldi. LYS Sınav Sonuçları az önce açıklandı. LYS sınav sonucunuzu öğrenmek için tıklayın.

Adayların merakla beklediği haber geldi. LYS Sınav Sonuçları az önce açıklandı. LYS sınav sonucunuzu öğrenmek için tıklayın. .2015 LYS sonuçları açıklandı. Adaylar LYS sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin ''//sonuc.osym.gov.tr'' adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. LYS sonuçları ÖSYM tarafından saat 17.00'da sorgu ekranı aracılığıyla yayına açıldı. LYS sonuc sorgulama ekranından TC numarası veya öğrenci numaralarını kullanarak adaylar sonuçları öğrenebiliyor.

LYS SINAV SONUÇLARI SORGULA

ADAYLARA UYARI

ÖSYM Başkanlığı'nın Twitter hesabından LYS sonuçlarını bekleyen adaylar için bir uyarı yapıldı.ÖSYM, adayları osym.gov.tr dışında bir siteye giriş yapmaması ve kimlik bilgilerini paylaşmaması konusunda uyardı.Zorlu bir sınav maratonunu geride bırakan adayları, puanların açıklanmasının ardından üniversite tercihlerini belirleyecek.

Vizyon Koleji Psikolojik Rehberlik Danışmanı Aliye Mürvet Oğlu, TEOG, YGS ve LYS sonuçlarının öğrenci açısından önemine ve psikolojik etkilerine değindi. 2014-2015 eğitim öğretim dönemi TEOG, YGS ve LYS sınavları sona erdi. Vizyon Koleji Psikolojik Rehberlik Danışmanı Aliye Mürvet Oğlu sınav sonuçlarının öğrenci açısından önemine ve bu sonuçların psikolojik yansımalarına değindi. Merkezi sınav sistemlerinin, öğrencilerin geleceği açısından önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Oğlu, “Bu sınavlar tabii ki öğrencinin geleceği açısından çok önemlidir ve mümkün olan en iyi şekilde hazırlanılması gerekmektedir. Ama her şey demek değildir, hiçbir şey de çocuğumuzun psikolojisinden daha değerli değildir” dedi.

TEOG, YGS ve LYS'in bitmesi ile birlikte birçok ebeveynde 'İyi okullara zeki çocuklar girer' kanısının hakim olduğuna dikkat çeken Aliye Mürüvvet Oğlu, bu düşüncenin hatalı olduğu iddia etti. Hacettepe tıp öğrencileriyle yapılan bir araştırmaya göre tıp ve mühendislik öğrencilerinin zeka oranının eşit seviyede çıktığını belirten Rehberlik Danışmanı, “iyi okul ve zor bölümlerde okuyanlar diğer öğrencilere göre daha üstün zekalı değil” ifadelerini kullandı.

"SINAVLAR BİLGİYİ ÖLÇER, ZEKA YA DA KİŞİLİĞİ DEĞİL"

Vizyon Koleji Psikolojik Rehberlik Danışmanı Aliye Mürvet Oğlu, zor okullarda ve zor bölümlerde okuyan öğrencilerin farkını ve sınavların anlamını şu cümlelerle değerlendirdi: “Önemli okul ve bölümleri kazanan öğrencilerin tek farkı, ders çalışma alışkanlıklarının diğer öğrencilere göre yüzde 80 oranında daha çok olması. Sınavlar sadece belirli alanlara dair teknik bilgiyi ölçen aracılardır. Zeka ise çok yönlü bir kavramı içerir. Görsel, sözel, matematiksel, işitsel, kinestetik, sosyal, içsel ve doğacı zeka alanlarının tümünü sınav gibi eksik bir ölçüm aracı ile belirlemek mümkün değildir. Örneğin; çok iyi bir broker sosyal ve içsel zekasını kullanarak başarıya ulaşır. Ancak hâlihazırdaki sınavlar bu iki alanı ölçme ve değerlendirme kriterine sahip değiller. Ya da alanında ön plana çıkan bir gastronomi uzmanı doğacı ve görsel zeka alanı gelişmiş biridir. Sınavlarda ölçülen matematik ve sözel alanlar bireyin başarısı ile ilgili yeterli bir bilgi veremez.

Ünlü  Thomas Edison 12 yaşında bu çocuk eğitilimez diye okuldan atılmıştır. Steve Jobs da Reed Üniversitesi'ndeki öğrenimi bırakmış ve Apple'ı kurmuştur. Zekanın bu kadar çok yönü varken ve asıl başarının günümüz dünyasında olduğu bilinirken sınav sonuçlarına göre çocuklarımızı değerlendirmek oldukça hatalı bir yaklaşım olacaktır.

Unutmamalıyız ki sınavlar bilgiyi ölçer, zeka ya da kişiliği değil. Her zaman önemli olan; hayat başarısıdır. İnsanın nihai hedefi mutluluktur. Bu da yatkın olduğunuz alana dair bir şeyler yapmak, sosyal uyum ve içsel huzurla ilgilidir. Hayat başarısı yakalamış insanlar hem maddi hem de manevi doyuma ulaşmaktadırlar."

LYS SINAV SONUÇLARI SORGULA

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER