2. Küçük Hayaller Büyük Projeler'de İlk 20'de Ataşehir de var

2. Küçük Hayaller Büyük Projeler İstanbul projesi kapsamında yapılan yarışmada Yahya Kemal Beyatlı öğrencisi olan Betül Kazancıçok'un tasarladığı "Tüketici Dostu Kasa" isimli çalışma da jüri tarafından ilk 20'e seçildi.

2. Küçük Hayaller Büyük Projeler'de İlk 20'de Ataşehir de var
2. Küçük Hayaller Büyük Projeler'de İlk 20'de Ataşehir de var

2. Küçük Hayaller Büyük Projeler İstanbul projesi kapsamında yapılan yarışmada  Yahya Kemal Beyatlı öğrencisi olan Betül Kazancıçok'un tasarladığı "Tüketici Dostu Kasa" isimli çalışma da jüri tarafından ilk 20'e seçildi.

2. Küçük Hayaller Büyük Projeler İstanbul projesi kapsamında yapılan yarışmada ödüller sahibini buldu.

2014-2015 eğitim öğretim yılında 2.'si düzenlenen "Küçük Hayaller Büyük Projeler" İstanbul sergisi ve yarışması sonuçları açıklandı.

İstanbul'daki 39 ilçe arasında yapılan elemeler sonucunda binlerce proje arasında yapılan ilk elemede 140 ürün seçilerek 8-9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Kağıthane'de sergi yapılmıştı.

Sergilenen ürünler arasından jüri tarafından seçilip ilk 20'e giren çalışmalara ödülleri verildi.

Yahya Kemal Beyatlı öğrencisi olan Betül Kazancıçok'un tasarladığı "Tüketici Dostu Kasa" isimli çalışma da jüri tarafından ilk 20'e seçildi.

Ödül törenine Ataşehir İlçe milli eğitim müdürlüğünü temsilen Teknoloji ve Tasarım dersi koordinatör öğretmeni Varol Varlık, Yahya Kemal Beyatlı ortaokulunu temsilen Müdür Yardımcısı Nilüfer Eroğluer, Teknoloji ve öğretmenleri Filiz Erenler ve Zehra Solak ile çalışmayı gerçekleştiren 7. sınıf öğrencisi Betül Kazancıçok katıldı.

İstanbul çapında yapılan yarışmada ilk 20'e girenler birer adet laptop bilgisayar ve üniversite okuma çağına geldiklerinde Nişantaşı üniversitesi'nde dilediği bölümde 4 yıl boyunca %100 burslu okuma ödüllerini kazandı.

"Tüketici Dostu Kasa" projesiyle ödül almaya hak kazanan Betül Kazancıçok, projesini şöyle anlattı:

"Bazen marketlerden yaptığımız alışverişler sonucunda dikkatsizliğimizden ya da acelecilikten ötürü son kullanma tarihine bakmaksızın ihtiyacımız olan ürünü alıyoruz. Eve geldiğimizde ise son kullanma tarihinin geçmiş olduğunu görüyoruz. Bunun ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bunun için ürünler satış yerine gelip depolanırken, satışa sunulan her ürün için son kullanma tarihinin kasada yüklü olan bir yazılıma barkod okuma sistemiyle yüklenerek kaydedilmesi ve satın alırken son kullanma tarihi geçmiş bir ürün aldığımızda bu ürünle ilgili olarak bizi uyarması sistemini kapsıyor."

Çok mutlu olduğunu da ifade eden Kazancıçok, "Laptop aldığım için çok mutluyum. Hele üniversite okuyacağım zaman böyle güzel bir alternatifim olmasını bilmek çok güzel. Büyük ihtimalle burada okuyacağım. Şükürler olsun. Bu projede beni destekleyen öğretmenlerim Filiz Erenler ve Zehra Solak'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER