100 bin tablet daha öğrencilere teslim edildi

Eğitimde Fatih Projesi kapsamında 100 bin tablet bilgisayar daha öğrencilere dağıtıldı.

100 bin tablet daha öğrencilere teslim edildi
100 bin tablet daha öğrencilere teslim edildi

Eğitimde Fatih Projesi kapsamında 100 bin tablet bilgisayar daha öğrencilere dağıtıldı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, eski Milli Eğitim Bakanları Nimet Baş, Ömer Dinçer, Vehbi Dinçerler ve Hasan Celal Güzel'i platforma davet ederek, Ankara ve ilçelerinde bulunan okullardaki 17 öğretmen ve 17 öğrenciye tablet bilgisayarlarını teslim etti. Erdoğan, tabletlerin dağıtımının ardından öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çekildi.

Erdoğan, daha sonra Van, Rize, Samsun, Antalya, İzmir ve Edirne'ye video konferans sistemiyle canlı bağlantı kurarak öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarların dağıtımını yaptırdı.

Canlı bağlantılara, İçişleri Bakanı Efkan Ala Van'dan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'den, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'dan, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım İzmir'den, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Edirne'den katıldı.

Başbakan Erdoğan, İzmir'e yapılan bağlantı sırasında, tablet dağıtımı dolayısıyla Samsun'da bulunması gereken Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın, milli bir sporcunun geçirdiği kalp krizi dolayısıyla İzmir'e gittiğini blirterek, "Bir tekvandocumuz müsabaka esnasında kalp krizi geçirerek ebediyete intikal etmişti. Kendisini oradan bizim ambulans jetlerle aldırdık. Gençlik ve Spor Bakanımız da o vesileyle İzmir'e geçti" dedi.

Erdoğan, Rize'ye yapılan bağlantı sırasında da "Bunlar bizim çocuklarımız. Karadenizde kızlara 'paçi' denir, erkek çocuklarına da 'uşak" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, bağlantı yapılan illerde de çocuklardan tablet bilgisayarlarını havaya kaldırarak görüntü vermelerini istedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konuşmasında tabletlerde ve etkileşimli tahtalarda FATİH Sınıf Yönetim Yazılımı'nın geliştirildiğini belirterek, bunun orta vadede sınavların kaldırılarak ders içi başarıları esas alan bir sistemin oturtulmasına yardımcı olacağını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise, FATİH Projesi tamamlandığında sadece her okula yüksek standartlı eğitim altyapısını kavuşturmakla kalınmayacağını belirterek, projenin bölgeler arasındaki farklılıkları ortadan kaldıracağını, eğitimde fırsat eşitliği getireceğini ve ülkenin bilgi toplumuna dönüşmesini sağlayacağını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109