10 bin öğretmen ataması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 10 bin öğretmenin ataması yapıldı. 105 branşta gerçekleştirilen atamaların ayrıntıları Bakanlığın internet sitesinden öğrenilebilecek.

10 bin öğretmen ataması yapıldı
10 bin öğretmen ataması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 bin yeni öğretmenin atama sonuçlarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 10 bin öğretmenin ataması yapıldı. 105 branşta gerçekleştirilen atamaların ayrıntıları Bakanlığın internet sitesinden öğrenilebilecek.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Vekili Hamza Aydoğdu, şubat ayı atamalarına ilişkin  yaptığı açıklamada, bu yıl bin 50 sınıf öğretmeni, bin İngilizce, 529 sosyal bilgiler, 503 Türk dili ve edebiyatı, 675 Türkçe, 751 ilköğretim matematik öğretmeni, 597 de fen ve teknoloji öğretmeninin atandığını bildirdi.

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Şubat ayı atamalarında 10 bin kontenjandan 9 bin 470 öğretmenin atama işlemlerinin tamamlandığını söyleyen Aydoğdu, "Bu anlamda kontenjanların boş kalması ölçü alındığında çok yüksek oranda bir atama oldu. Atanan bütün öğretmenlerimiz, hem eğitim camiasına hem ülkemize hayırlı olsun. Öğretmenlerimiz 10 Şubat itibarıyla görevlerine başlayacak. Öğretmenlik mesleği kutsiyeti olan ve çok değerli olan bir meslek. Türkiye'nin değişik bölgelerinde görev yapacak tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Eğitim camiamızın tecrübeli öğretmenleri ağabeyleri onları en güzel şekilde karşılayacaktır" diye konuştu.

Şubat ayında 105 alana atama yaptıklarını anımsatan Aydoğdu, şunları söyledi:

"Doluluk oranı en az olan illere atama yaptık. Çünkü şu anda Türkiye'de öğretmen atamalarında doluluk oranı yüzde 85 dolayında. Bu ortalamanın altında kalan illerimize atama yaptık ve bu atamada 69 ilimize atama yapmış olduk. Bu atamanın bir tarafı da genellikle liselerde branş derslerinde 'bizi çok ihmal ediyorsunuz' diye bir serzenişte bulunuyorlardı. Sayın Bakanımızın talimatıyla bu arkadaşlarımızla ilgili ciddi bir çalışma yaptık ve fizik, kimya, biyoloji ve mesleki alanlarla ilgili de atama sayımız geçmiş yıllara oranla çok ciddi anlamda bir artış sağlandı."

Aydoğdu, en çok atamanın bin 303 öğretmenle Şanlıurfa'ya ve 942 öğretmenle Van'a yapıldığını bildirdi.


Öğretmen atamaları yaparken, insan kaynakları genel müdürlüğü ekibiyle ihtiyaçlar doğrultusunda ciddi bir sentez yaptıklarını anlatan Aydoğdu, "Bunun sonucunda dengeli bir dağılım oldu. Fakat 10 bin kadro elinizde ve bunu 105 alana dağıtmanız gerekiyor. Herkesin beklentisi farklı ve yüksek olabilir. Ama biz memnuniyet oranına baktığımız zaman yüzde 70-80'in üzerinde arkadaşlarımızın bu atamalarla ilgili dağılımla ve branşlarla ilgili mutlu olduklarını görüyoruz. Sonuç olarak ağustosta 40 bin atama yapacağız ve 2015 yılı içinde yaptığımız atama sayısı 50 bini bulmuş olacak" diye konuştu.

Aydoğdu, kamuoyunda MEB'in emekli ve istifa edenlerin yerine öğretmen alındığı yönünde bir algı bulunduğunu belirterek "Bu tamamen yanlış. Yeni Bütçe Kanunu'nda bu kaldırıldı. Artık emekli ve istifa edenlerin yerine öğretmen alamıyorsunuz. Bu 10 bin kadro, sıfır kadro. Tamamen MEB'e verilen kadrolardan kullanıldı" dedi.

Kaynak : trthaber

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2014, 23:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109