1. Genç Yazarlar Hikâye Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

“4. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması” ve 9, 10, 11, 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “1. Genç Yazarlar Hikâye Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

1. Genç Yazarlar Hikâye Yarışması’nın sonuçları belli oldu.
1. Genç Yazarlar Hikâye Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

“4. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması” ve 9, 10, 11, 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “1. Genç Yazarlar Hikâye Yarışması’nın sonuçları belli oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “4. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması” ve 9, 10, 11, 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “1. Genç Yazarlar Hikâye Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

Çocukların yaşadıkları şehri tanıması, hissetmesi ve bunu, Türkçe’nin dil zenginliği içerisinde anlatmasını amaçlayan yarışmanın bu yılki teması “2071’de İstanbul” olarak belirlendi. İstanbul’daki devlet okulları ve özel okullar genelinde düzenlenen yarışmalarda iki kategoride toplam yirmi öğrencinin yazdığı hikâyeler ödüle layık görüldü.

20 Öğrenci Hikâyeleriyle Ödüle Layık Görüldü

4. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması’nda birinciliği Ataşehir Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ecenur Aydın “2071’de İstanbul” adlı hikâyesiyle, ikinciliği Fatih Sancaktar Hayrettin Ortaokulu’ndan Muslimakhon Bakhodirova “Sultan Şehir, İstanbul” adlı hikâyesiyle, üçüncülüğü ise Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu’ndan Hatice Özçelik “İslambol’dan İstanbul’a” adlı hikâyesiyle kazandı. Yedi ortaokul öğrencisinin hikâyesi ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

1. Genç Yazarlar Hikâye Yarışması’nda ise birinciliği Bakırköy Hasan Polatkan Anadolu Lisesi’nden Sümeyra Balıkçı “Yıl 2071, İstanbul’da Düşünüyorum” adlı hikâyesiyle, ikinciliği Silivri Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi’nden Özlem Mutlu “Lodoslu Mısralar” adlı hikâyesiyle, üçüncülüğü ise Tuzla Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden İbrahim Muhammed Gül “Şehr-i Umut” adlı hikâyesiyle kazandı. Yedi lise öğrencisinin hikâyesi ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Avrupa’nın En Büyük Sanat Tarihi Müzesi İstanbul’da

Bu yıl ilki gerçekleşen 1. Genç Yazarlar Hikâye Yarışması’nın birincisi Sümeyra Balıkçı’nın hikayesinin kahramanı 2001 yılında İstanbul’da doğan ve uzun yıllar yurtdışında yaşadıktan sonra İstanbul’a dönen Müştak Bey. Hikâyesinde teknoloji ile birlikte değişen İstanbul’da bizlere bir yolculuk yaptıran Balıkçı, İstanbul’da hiç değişmeyecek şeylere de vurgu yapmış. Boğazın kokusu, hala kavuşamamış Kız Kulesi ve Galata Kulesi ve hala simit yemeği seven martılar… Müştak Bey kaybettiği eşinin hatıraları arasında dolaşırken onunla ilk sinemaya gittiği AVM’nin yerinde Avrupa’nın en büyük sanat tarihi müzesini bulacaktır.

Yeşil ve Huzurlu Bir İstanbul

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması’nın birincisi Ecenur Aydın’ın hikâye kahramanı ise yine kendisi. 2017 yılında Ecenur odasında otururken çok merak ettiği geleceğe bir zaman yolculuğu gerçekleştiriyor ve kendini 2071 yılının İstanbul’unda buluyor. 2071’de Ecenur’a gelecekteki Ecenur eşlik ediyor ve ona İstanbul’u gezdiriyor. Aydın’ın hikâyesinde karşımıza çıkan İstanbul sanılanın aksine yüksek binalarla çevrili değil. Tüm karmaşanın yeraltına alındığı oldukça düzenli ve yeşil alanlarla kaplı bir İstanbul karşılıyor bizleri. Ecenur 2071’in teknolojilerinin nasıl kullandığını. İstanbul’un kadim yapıları Ayasofya ve Sultanahmet Camii 2017’deki durumlarından çok daha iyi bir vaziyette 2071’de de insanları cezbetmeye devam ediyor.

Kazananlara Birbirinden Güzel Hediyeler Verildi

Bu yıl “2071’de İstanbul” temasıyla açılan her iki yarışmanın ödül töreni, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

4. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Birinciye 1 adet iPad, Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 TL’lik kitap çeki ve okul kütüphanesi için Kültür A.Ş. Çocuk Yayınları kitap seti, ikinciye 1 adet iPod ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 TL’lik kitap çeki, üçüncüye 1 adet fotoğraf makinesi ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 TL’lik kitap çeki, dördüncüden onuncuya kadar dereceye girerek mansiyon ödülüne layık görülen öğrencilere ise Tablet PC ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 TL’lik kitap çeki armağan edildi. Ayrıca yarışmada dereceye giren bütün öğrencilere madalya, öğretmenlerine Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 100 TL’lik kitap çeki, okullarına ise plaket takdim edildi.

1. Genç Yazarlar Hikâye Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere de aynı şekilde hediyeleri takdim edildi. Birinciye 5.000 TL ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 200 TL’lik kitap çeki, ikinciye 4.000 TL ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 200 TL’lik kitap çeki, üçüncüye 3.000 TL ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 200 TL’lik kitap çeki, dördüncüden onuncuya kadar dereceye girerek mansiyon ödülüne layık görülen öğrencilere ise 1.000 TL ve Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 200 TL’lik kitap çeki armağan edildi. Ayrıca yarışmada dereceye giren bütün öğrencilere madalya, öğretmenlerine Kültür A.Ş. Yayınları’ndan 250 TL’lik kitap çeki, okullarına ise plaket takdim edildi.

Seçilen En İyi 20 Hikâye İki Ayrı Kitapta Toplanacak

Kültür A.Ş., bu yılki elemelerden sonra her iki yarışmada seçilen en başarılı 20 hikâyeyi de iki ayrı kitapta toplayacak. Geçen yılki 3. Çocuk Yazarlar Hikâye Yarışması’nda seçilen en iyi 10 hikâye, “Fantastik İstanbul” adıyla Kültür A.Ş. Çocuk Yayınları arasında yayımlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER