Zeytin Ağaçları Sanatla Bütünleşiyor

Zeytin ağaçlarından oluşturulan eserler 4 – 14 Mayıs 2019 tarihleri arasında Neta Art Galeri’de sergilenecek.

Zeytin Ağaçları Sanatla Bütünleşiyor
 Zeytin Ağaçları Sanatla Bütünleşiyor

Zeytin ağaçlarından oluşturulan eserler 4 – 14 Mayıs 2019 tarihleri arasında Neta Art Galeri’de sergilenecek.

“OLİVA YAŞANMIŞLIKLARIN GÖLGESİNDE”
Yüzyıllardır, sağlık, gıda ve kozmetik başta olmak üzere birçok alanda insanlara fayda sunan zeytin ağaçları, son olarak sanatla buluştu. Seramik Sanatçısı Berna Duman ve Ressam Solmaz Geçay Nerat’ın zeytin ağaçlarından yola çıkarak doğanın bütünlüğüne ve dengesine vurgu yapmak amacıyla oluşturdukları eserler 4 – 14 Mayıs 2019 tarihleri arasında Neta Art Galeri’de sergilenecek.
Doğanın bir bütünü olan zeytin ağaçları binlerce yıldır varlığını sürdürüyor. Geçmiş yıllarda, klasik mitolojide, kutsal kitaplarda, eski Mısır ve Yunan mitolojisinde karşımıza çıkan zeytin ağaçları, gıda başta olmak üzere sağlık ve kozmetik gibi birçok alanda insanlara fayda sunuyor. 
Binlerce yıllık zeytin ağaçlarının kültürler boyunca bereket ve şifa kaynağı olduğunu ve bu şifa kaynağının doğadaki her canlıyı sevmekten ve korumaktan geçtiğini düşünen Seramik Sanatçısı Berna Duman ve Ressam Solmaz Geçay Nerat, eserlerinde özellikle kadın figürüne de yer veriyor. Doğanın da tıpkı kadınlar gibi enerjik, şefkat gösteren ve iyileştiren yönüne dikkat çeken Duman, eserlerinde sonsuz bir şekilde insanlara sunulan zeytin ağacının ve tüm doğanın bu şefkat ve ilgiye ihtiyacı olduğunu belirtiyor. 
Berna Durmaz’ın “Oliva Yaşanmışlıkların Gölgesinde” sergisini 4 – 14 Mayıs tarihleri arasında Neta Art Galeri’de ziyaret edebilirsiniz. 
Adres: 
Neta Art Galeri Acıbadem Mah. Fatih Sok. Alkan İşhanı No 6 Kat 2 Acıbadem Kadıköy Istanbul

Berna Geçay Duman kimdir?
1999 yılında Sakarya Üniversitesi Seramik Bölümü’nden mezun olan Berna Durmaz, çeşitli kurumlarda seramik ve heykel workshopları düzenledi. Şu anda atölyesinde hem çocuklar hem yetişkinler için seramik, heykel ve temel resim dersleri vermektedir. Yapıtları yurt içinde çeşitli galerilerde sergilenen, özel koleksiyonlarda yer alan Berna Duman, çalışmalarına kişisel atölyesinde devam etmektedir. Son dönemde ilkel seramik pişirim teknikleri konusunda çeşitli denemeler ve seramik heykeller yapmaktır. 1998 Sakarya, Hasbi Ustanın yanında çömlek çalışmaları gerçekleştirdi.  1997-1999 Arifiye çocuk esirgeme kurumu gönüllü seramik eğitmenliği yaptı. 2000-2002 Sibel Yıldız Patika sanat evinde seramik çalışmaları yaptı.
2001 yılından heykel çalışmalarına ağırlık vermiştir. 2003-2004 Eczacıbaşı Esan Özgün seramik kursu seramik eğitmenliği yaptı. 2004-2005 Dosteller İşitme engelliler okulu seramik dekor dersleri gönüllü eğitmenlik yaptı. 2005 yılı Rotary Klubu Seramik eğitmenliği gönüllü çalışmaları yürüttü. 2006-2007 Dursun Dönmez atölyesinde Heykel çalışmaları gerçekleştirdi.
SESAN üyesidir.
Solmaz Geçay Nerat kimdir?
Ankara Üniversitesi DTCF Alman Dili ve Edebiyatı mezunu olan Solmaz Gencay Duman, evli ve iki çocuk annesidir. 2001 yılından itibaren Geleneksel El Sanatının farklı dallarında, eğinin mesleğinden dolayı ülkemizin birçok ilini gezerek, farklı öğretmenlerle birlikte incelemiş ve bu gözlemlerini ahşaba, cama, kumaşa ve tuvale uygulayarak çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi.
2004 – 2007 yılları arasında Belçika’da yaşadı ve Avrupa sanatını yakından inceleme fırsatı buldu. Çeşitli illerde birçok öğretmenle çalıştı ve halk eğitim merkezlerinde görev yaptı. 2012 yılı Ocak ayından itibaren 17 yıllık resim çalışmalarının son 7 yılını Rüzgar Fidan Atölyesi’nde devam ettiriyor. Aynı zamanda FAMİ Musiki ve Sanat Derneği’nde 3 yıl Dernek Sekreterliği görevini yürüttü ve ayrıca 2014 yılından itibaren “Erguvan Gönüllüleri” çalışmalarına katkı sağlamaktadır. 



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER