Yaratıcı Fikirler Yarışması"nın sonuçları açıklandı

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından "GAÜ 5'inci Yaratıcı Fikirler Yarışması"nın sonuçları açıklandı,

Yaratıcı Fikirler Yarışması"nın sonuçları açıklandı
Yaratıcı Fikirler Yarışması"nın sonuçları açıklandı

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından  "GAÜ 5'inci Yaratıcı Fikirler Yarışması"nın sonuçları açıklandı,

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından bu akademik yılda da; 5'inci kez düzenlenen ve Türkiye ile ülkemizden orta eğitim okullarının öğrencilerine yönelik olan, "Yaratıcı Fikirler Yarışması"nın sonuçları açıklandı.

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından bu akademik yılda da;  5'inci kez düzenlenen ve Türkiye ile ülkemizden orta eğitim okullarının öğrencilerine yönelik olan, "Yaratıcı Fikirler Yarışması"nın  sonuçları açıklandı.

GAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, GAÜ Rektörü Prof.Dr. Kutsal Öztürk başkanlığında oluşturulan;  Prof.Dr.Tülin Bodamyalı,  Prof. Dr. Ali Zeki, Doç.Dr. Mehmet Zeki Avcı ve Doç.Dr.Cem Öztürk'ten oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu,  beş projenin finale kaldığı bildirildi.

Açıklamada; 300' ün üzerinde katılımcı proje arasından, özellikle beş projenin dikkatleri üzerine çektiği belirtilirken, son elemeyi oluşturan 'projelerin savunulması' sunumları ile sayı üçe indirgendi.

Buna göre;  birinciliği "Küme Karanfilinden Endofit Mikroorganizmaların İzolasyonu ve Antimikrobiyal Maddelerin Araştırılması" projesi ile; İzmir Özel Takev Fen Lisesi'nden Ceren Kabak ve Aleyna Ünver kazandı.

"GAÜ 5'inci Yaratıcı Fikirler Yarışması" nda dereceye giren diğer proje ve öğrenciler; Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi'nden Eda Merduman, Şevval Fidan, Esma Beyza Ataseven "Brassıca Napus, Helianthus,Annuus, Lepidium Sativum, Trifolium Repens ve Pisum Sativum Bitkilerinin Su ve Toprak Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması" ile 2'inciliği, TEB Ataşehir Anadolu Lisesi'nden Mete Aydın da "Son Kullanma Tarihi Takipi" özgün projeleri ile  3'üncülüğü elde ettiler.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER