Veysel’e Hasret!

Aşık Veysel'in 45. ölüm yıldönümüne çok özel bir albüm

Veysel’e Hasret!
 Veysel’e Hasret!
Aşık Veysel'in 45. ölüm yıldönümüne çok özel bir albüm

Müzisyen ve aktör Emirhan Kartal, halk ozanımız Aşık Veysel’i, ölümünün 45. yılında bir albümle andı. Emirhan Kartal Quartet - Veysel’e Hasret albümünde Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Para Etmez, Kara Toprak, Beni Hor Görme Gardaşım adlı eserler yer alıyor. Aşık Veysel’in her geçen gün daha iyi anlaşıldığını söyleyen Kartal, "200’e yakın şiirinde aşktan, sevgiden, saygıdan, merhametten, alçak gönüllülükten, birlik ve beraberlikten söz eden Aşık Veysel’i şimdiki nesle hatırlatıp, gelecek nesle de doğru bir şekilde tanıtmak, bizler için önemli bir sorumluluktur” dedi.


Geçen yıl Aşık Veysel’in hayat hikayesinden esinlenilerek senaryosu yazılan Aşık adlı sinema filminde Aşık Veysel karakterini canlandırarak Yılın Umut Vadeden Sinema Oyuncusu ödülüne layık görülen Emirhan Kartal, bu yıl da Aşık Veysel’i unutmadı. Kartal, 21 Mart 1973’te hayata gözlerini yuman halk ozanını, ölümünün 45. yılında Emirhan Kartal Quartet - Veysel’e Hasret albümüyle andı.


Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Para Etmez, Kara Toprak, Beni Hor Görme Gardaşım isimli eserlerin yer aldığı albüm ile Aşık Veysel’in mirasını gelecek nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyleyen Emirhan Kartal, “Sivas’ta doğup önce Türkiye’nin ardından dünyanın tanıdığı halk ozanımız Aşık Veysel, 200’e yakın şiirinde aşktan, sevgiden, saygıdan, merhametten, alçak gönüllülükten, birlik ve beraberlikten söz ediyor. Bunları nasihat eder gibi dizelerine dökerek, insanların iyiyi kötüyü ayırt etmesini ve güzele yönelmesini vurgulayan Aşık Veysel’i şimdiki nesle hatırlatıp, gelecek nesle de doğru bir şekilde tanıtmak, bizler için önemli bir sorumluluktur” dedi.


Aşık Veysel’in gün geçtikçe daha iyi anlaşıldığını belirten Kartal, “Aşık Veysel, gözlerinin görmemesine rağmen gönül gözüyle o kadar güzel görüp, bizlere öyle bir miras bırakmış ki, her biri toplumu bilinçlendiren çok kıymetli eserler” diye konuştu.


Eserlerin doğal yapısı korundu

Bas gitarda Alper Uğurlar, davulda Berkan Tilavel, klavyede Ozan Sarıboğa, bağlama ve vokalde Emirhan Kartal’dan oluşan Emirhan Kartal Quartet, Veysel’e Hasret albümündeki eserleri, günümüz modern müzik anlayışı içerisinde,eserlerin doğal yapısını bozmadan, çok yalın bir biçimde icra ediyor. Kalan Müzik etiketiyle çıkan albüm dijital platformlarda dinlenebilirken, video klipler de YouTube’da yer alıyor.


Emirhan Kartal hakkında:

Emirhan Kartal, 7 Temmuz 1988’de İstanbul’da doğdu. Aslen Sivas Kervansaraylı’dır. Erdal Erzincan Müzik Merkezi’nde eğitim alıp, Bağlama Orkestrası ile birlikte yurt içinde birçok konsere katıldı. TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nda beş yıl bağlama icracısı olarak görev aldı.


İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik Teknolojileri Bölümü Ses Kayıtları Anabilim Dalı’nda lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisansını ise Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musikisi Yüksek Lisans Programı’nda tamamladı. 2011 yılında, Özgür Yayınevi tarafından yayınlanan, Türk Müziği Enstrümanlarının Frekans Aralıkları adlı kitap çalışmasıyla Türk Müziği enstrümanlarının yapısal özelliklerinin, frekans aralıklarının, tını analizlerinin ve ses sahalarının incelenmesini, materyalinin oluşturulmasını ve sisteme dayandırılmasını amaçladı.

2011 yılında A.K. Müzik’ten Dönüş Yolu adlı albümü yayınlandı. 2013 yılında Sırdaşk, 2014 yılında Kerbela, 2015 yılında Aşk Söyletir, 2017 yılında Aşk Dinletir albümleri ise Kalan Müzik etiketiyle çıktı.

Emirhan Kartal, 2016 yılında Aşık Veysel’in hayat hikayesinden esinlenerek senaryosu yazılan, görme engelli olan Veysel’in, Aşık Veysel olma yolundaki uzun ince yolunu anlatan, senaryosu ve yönetmenliği Bilal Babaoğlu’na ait Aşık adlı filmde başrolde yer alarak Aşık Veysel karakterini canlandırdı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109