TÜRKONFED-ERASMUS+ İşbirliğiyle genç istihdamı için WORTH

TÜRKONFED ve ERASMUS+ İşbirliğiyle GENÇLERİN UZUN SÜRELİ İSTİHDAMI İÇİN WORTH

TÜRKONFED-ERASMUS+ İşbirliğiyle genç istihdamı için WORTH

 TÜRKONFED-ERASMUS+ İşbirliğiyle genç istihdamı için WORTH

TÜRKONFED ve ERASMUS+ İşbirliğiyle GENÇLERİN UZUN SÜRELİ İSTİHDAMI İÇİN WORTH

Gençlerin uzun süreli istihdamı için AB fonuyla Erasmus+ projesi kapsamında TÜRKONFED’in yürütücülüğünde İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan’ın proje ortaklığında hayata geçirilen WORTH’ün ilk toplantısı 23 Mayıs’ta İstanbul’da yapıldı.

Türkiye’nin gizli potansiyeli gençlerin, iş hayatına katılımları ve uzun süreli istihdamları için Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından yürütülen “Uzun Dönemli İstihdam Becerilerinin Geliştirilmesi-Youth Employment at the Work Life Through Long Term Employability Skills”, yani kısa ismiyle WORTH’ün tüm proje ortakları başlangıç (Kick-Off) toplantısı için İstanbul’da bir araya geldi.

Avrupa Birliği (AB) fonuyla Erasmus+ projesi kapsamında genç işsizliğin önlenmesi ve gençlerin uzun süreli istihdam edilmeleri amacıyla başlatılan WORTH’ün ilk toplantısı 23-24 Mayıs 2017 tarihlerinde TÜRKONFED Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin yürütücülüğünde İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan’ın proje ortaklığında hayata geçirilen WORTH’ün ilk toplantısına Felix Colas (Mediacreativa-İspanya), Elena Jakunaite (TDM 2000-İtalya), Ludmil Kovachev (ITPIO-Bulgaristan) ve Dr. Tasos Vasiliadis (İED-Yunanistan) katıldı. 24 Mayıs’ta gerçekleştirilen ilk toplantıda AB Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans’ı temsilen Oya Bumin ve Mehtap Can da yer aldı.

Proje kapsamında gençlerin uzun süreli istihdamına yönelik araştırma ve eğitim çalışmaları gerçekleştirilirken, öncelikle işverenlere ve 15-29 yaş aralığındaki gençlere, gençlerin istihdam edilmeleri hususunda bir anket yönlendirilecektir. Anket sorularının cevapları gençlerde aranacak uzun dönemli istihdam becerilerinin saptanmasında önemli bir veri teşkil ederken, bu anketlerden gelen yanıtlar doğrultusunda ortaya bir eğitim modülü çıkarılacak. Bu modül ile pilot olarak seçilen gençlere, eğitim verilirken, modül online bir platforma aktarılarak sürdürülebilirliği de sağlanacak.



TÜRKONFED Hakkında: Çatısı altında 25 federasyon ve 190 dernek üzerinden 24 bin iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Doğu Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyesidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER