Tekzen’in dijital gücü

Türkiye’nin ilk yapı market zinciri Tekzen fiziki mağazalarının sayısını hızla artırırken online satışlarını da her geçen yıl artırıyor.

Tekzen’in dijital gücü
Tekzen’in dijital gücü

Türkiye’nin ilk yapı market zinciri Tekzen fiziki mağazalarının sayısını hızla artırırken online satışlarını da her geçen yıl artırıyor. Tekzen bu yıl cirosunun yüzde 5’ini online alışverişten elde etmeyi planlarken, 2020’de cirosunun yaklaşık yüzde 15’inin online satıştan geleceğini öngörüyor.

Türkiye’nin en yaygın ulusal yapı market zinciri Tekzen, online satışlarını her yıl artırıyor. Günümüzün değişen alışveriş koşullarına ayak uydurmak için 2006 yılında www.tekzen.com.tr - sanal mağazasını hizmete sokan Tekzen, 2014 yılında toplam cirosunun yüzde 3.5’ini dijital kanallardan elde etti. Tekzen bu yıl cirosunun yüzde 5’ini online alışverişten elde etmeyi hedefliyor. Tekzen E-Ticaret Müdürü Celal Bal “5 yıl önce dijital kanalların toplam ciromuzdaki payı yüzde 1.5 seviyesindeydi ve fiziki mağaza sayımız 45 civarındaydı. Bu dönemden sonra ürün ve kategori çeşidinin arttırılması, mobil site ve uygulamaların devreye alınması, tavsiye ve e-bülten sistemleri, hızlı gönderi seçenekleri, puan / kupon kampanyaları ve dijital reklam uygulamaları ile fiziki mağazalarımızın sayısı 2.5 kat artmasına rağmen online satışların cirodaki payını arttırdık. 5 yıl sonra Tekzen’in cirosunun yaklaşık yüzde 15’inin online satıştan geleceğini öngörüyoruz” dedi.

Tekzen’in teknolojik dönüşümü

Tekzen’in en yoğun olarak kullandığı dijital satış kanalı www.tekzen.com.tr  adresli web sitesi. Bu kanalı mobil ve tablet site tasarımları, Android ve IOS uygulamalarımızla destekleyen yapı market zinciri, N11 ve Gittigidiyor gibi B2B sitelerinde açılan mağazalarında da ürünlerimizi sergileyerek alternatif satış kanalları oluşturuyor. Celal Bal “Şirket olarak online satış ve ticarete inandığımız için şirket organizasyonu ve iş yapış şekillerini e-ticarete ve teknolojiye uyumlu hale getirme yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Organizasyonu, yapıyı, kurguyu ve kadrolaşmayı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Kurguladığımız omni-channel marketing modeli ile mağaza, internet, çağrı merkezi, mobil ve sosyal medya gibi kanallarda müşterilerimize aynı alışveriş deneyimini yaşatmayı amaçlıyoruz” bilgisini verdi. Bal online satışların artmasının şirketlerine ve müşterilerine sağladığı kazanımları ise şöyle anlattı: “Dijital kanallarımız daha düşük operasyon maliyetleri ile daha geniş kitlelere ulaşabilmemizi, özellikle mağazalarımızın bulunmadığı bölgelerde marka bilinirliğini arttırabilmemizi ve müşterilerimize şirketimizden ilk alışveriş deneyimini yaşatabilmemizi sağlıyor. Offline mağazalarımızdan alışveriş yapacak  müşterilerimiz içinde ürün hakkında bilgi edinebilmek, fiyatlarını öğrenebilmek için bir katalog görevi görüyor.”

Türkiye’nin ilk yapı marketi olan Tekzen, bu yıl 20. yaşını kutluyor.


Tekzen, yüzde 100 yerli sermayeli tek ulusal yapı market zinciri… 1995 yılında Merter’de açtığı ilk mağazasıyla sektöre merhaba diyen Tekzen 52 ilde 103 mağazası ile faaliyetlerini sürdürüyor. Tekzen mağazalarında mobilyadan ev ve mutfak gereçlerine, inşaat& tesisat malzemelerinden elektrik-aydınlatma ürünlerine, bahçe dünyasından evcil hayvan dünyasına kadar on binlerce çeşit ürün bulunuyor. Tekzen’deki ürünler hakkındaki detaylı bilgilere, yapı marketin insert’ünde yer alan QR kodları (karekod) okutarak, akıllı telefon ve tabletinizden ulaşabilirsiniz.

Kolay alışveriş için 444 85 96 numaralı çağrı merkezini arayabilir ya da www.tekzen.com.tr adresinden online satışa özel fırsatlarla sipariş verilebilirsiniz.

 Avrupa DIY Mağazalar Birliği’nin (EDRA) Türkiye’deki tek üyesi olan Tekzen, 81 ilde mağaza açma planı ve hızlı büyüme stratejisiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

TEKZEN KAMPANYALAR İÇİN TIKLA

AVM ADRES VE TELEFONLARI



Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109