Tekirdağ köftesinde kalitenin adı Özcanlar, Ümraniyede

Tekirdağ köftesi denilince ilk akla gelen mekanlardan biri olan Özcanlar, 64 yıldır katkısız köfteleriyle damak tadına eşsiz bir lezzet sunuyor.

Tekirdağ köftesinde kalitenin adı Özcanlar, Ümraniyede
 Tekirdağ köftesinde kalitenin adı Özcanlar, Ümraniyede

Tekirdağ köftesi denilince ilk akla gelen mekanlardan biri olan Özcanlar, 64 yıldır katkısız köfteleriyle damak tadına eşsiz bir lezzet sunuyor.

Köfte için binlerce yıllık bir tarihten bahsedilir. Tekirdağ köftesinin lezzeti ise 1900'lerin başında dilden dile dolaşır ve 1950'lerde şehrin adı adeta köfte ile anılmaya başlar. Küçük lokantalarda yöreye has tekniklerle hazırlanan Tekirdağ köftesinin ünü tüm ülkeye yayılır.

Aileden köfteci iki usta, İsmail ve Arif Özcan kardeşlerin 1953 yılında açtıkları dükkan bu şöhrete önemli katkı sağlamıştır. Trakya eti, Tekirdağ usulü hazırlık ve usta işi ızgara. 64 yılda yüz binlerce kez test edilen lezzetin sırrı da işte burada. Lezzet standardını bu kadar uzun süre koruyabilmenin püf noktası ise aile reçetesinin yanı sıra et kalitesinin de yıllar içinde muhafaza edilmesi. Bu sebeple Özcanlar, ürünlerinde kendi çiftliğinde yetiştirdiği hayvanların etini kullanıyor.

Hayvanları ise yine kendi ürettiği yemlerle besliyor. 64 yıl önce günde 50 kilo köfte kararak işe başlayan Özcanlar, bugün ise yine aynı standartları koruyarak günlük 1 tondan fazla köfte imal ediyor. Yani o gün nasıl üretiyorlarsa bugün de öyle üretiyor.

KATKI MADDESİ YOK
Besiden ızgaraya kadar uzanan tüm üretim süreci, ziraat ve gıda mühendislerince kalite ve hijyen; aile geleneğini sürdüren lezzet üstadlarınca da usül ve lezzet kontrolünden geçiyor. Özcanlar'ın meşhur köftelerinde hiçbir koruyucu, katkı maddesi, soya veya mekanik kıyma kullanılmıyor.

1953'te nasılsa bugün de öyle üretiliyor. 2000'li yıllarda aile, Özcanlar'da yetişen ikinci kuşağın sağladığı özgüvenle şirket büyümeye başlıyor. Böylece Özcanlar, doğru bir organizasyonla lezzetin korunarak büyümenin en güzel örneklerinden birini veriyor.

Talep değil üretim arttıkça büyümeyi seçen Özcanlar, kapasite artırımı ve altyapının oluşturulmasının ardından 2007 yılında İstanbubul Astoria'da açılan 150 kişilik restoranı ile İstanbullu müdavimleriyle İstanbul'da buluştu. Ardından bin metrekare kapalı alana sahip Tekirdağ Sahil Restoranı, 2010 yılında ise 500 kişilik Tekirdağ Beyazköy Şubesi'ni açtı. Bunları 2013'te Çorlu Şubesi ve son olarak ise İstanbul Ümraniye şube açılışları takip etti.

Özcanlar, en iyi köfteyi, güzel mekanlarda güzel bir şekilde servis etmeye çalıştığı için daima, büyük, ferah, konuklarının rahat edeceği mekanları tercih ediyor. Ümraniye Küçüksu Caddesi üzerinde Türk Telekom'un karşısında bulunan 4 katlı şubesi de bu özelliğe sahip. Özcanlar'ın İstanbul'daki tek şubesi olan 650 kişi kapasiteli Ümraniye şubesi, Ataşehir, Çekmeköy, Kozyatağı ve Erenköy'e yakınlığı ile bölgede rağbet gören restoranlar arasında yer alıyor.

ÖZCANLAR KÖFTE ÜMRANİYE ŞUBESİ ADRES VE TELEFONLARI


ÖZCANLAR KÖFTE, MERKEZ ŞUBE ADRES VE TELEFONLARI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109