Şimdi Gençlik Zamanı Şiir Yarışması İçin Başvurular Sürüyor

İBB Gençlik Meclisi’nin düzenlediği Şimdi Gençlik Zamanı Şiir Yarışması için başvurular devam ediyor.

Şimdi Gençlik Zamanı Şiir Yarışması İçin Başvurular Sürüyor
 Şimdi Gençlik Zamanı Şiir Yarışması İçin Başvurular Sürüyor
İBB Gençlik Meclisi’nin düzenlediği Şimdi Gençlik Zamanı Şiir Yarışması için başvurular devam ediyor.

İBB Gençlik Meclisi, amatör ve profesyonel çapta gerçekleştirilen çalışmalara katkı sağlamak, sanatsal aktiviteler yoluyla sanat ortamını hareketlendirmek, bunun yanı sıra yurt içi ve yurt dışında ülkemizi temsil etme istidadına sahip gençleri keşfetmek amacıyla edebiyat alanında Gençliğin Tarifini Yap konulu şiir yarışması düzenliyor.
 
30.11.2016 tarihine kadar başvuruları devam edecek olan yarışmanın katılım şartları şu şekilde:   
 
1. Her bir gönderi, yarışmanın Gençliğin Tarifini Yap teması ile açıkça bağlantılı olmalıdır.
2. Her katılımcının, www.ibbgenclikmeclisi.com adresinde bulunan Şimdi Gençlik Zamanı Yarışma Başvuru Formunu doldurması gerekmektedir.
3. Yarışmaya katılan şiirin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir süreli yayında veya şiir-edebiyat sitesinde yayımlanmamış olması gerekir. Bunun yanında kısmen veya tamamen alıntılanmış şiirler de değerlendirme dışı bırakılacaktır.
4. Şiirler, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi diliyle yazılmış olmalıdır. Eserler A4 boyutunda ve sunum dosyasıyla birlikte teslim edilmelidir.
5. Gönderilen şiirlerin uzunluğu 150 satırı aşmamalıdır. Daha uzun şiirler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
6. Yarışmada vezin şartı aranmamaktadır.
7. Yarışmaya katılacak eserler beyaz, çizgisiz A4 dosya kâğıdına bilgisayar/daktilo veya el ile (mürekkepli veya tükenmez kalemle okunaklı olarak) yazılacaktır. Arka yüzler kullanılmayacaktır.
8. Her katılımcı yarışmaya en çok üç (3) eserle katılabilir.
9. Yarışmaya katılan eserler üzerinde jüri tarafından dilbilgisine ilişkin düzenleme yapılabilir. Örneğin “ki” ve “de” bağlacının yanlış yazılması, “herkes” kelimesinin “herkez” biçiminde yazılması vb. durumlarda yazım düzeltmesi yapılabilir; estetik kaygılarla yapılan özgün imlaya karışılmaz.
10. Şiirle birlikte kimlik fotokopisi, özgeçmiş, (yarışmacı öğrenci ise) öğrenci belgesi, açık adres, imzalanmış katılım sözleşmesi, katılımların yüklü olduğu CD, telefon numarası ve e-mail adresini içeren bilgiler bir zarf içinde teslim edilecektir.
11. Şiirler kargodan veya elden ve katılımların yüklü olduğu CD ile birlikte kabul edilecektir. Kargodan gönderilen eserlerde gönderimden kaynaklanan hasar ve olumsuzluklardan İBB Gençlik Meclisi sorumlu değildir.
12. Derece alan ve sergilenmeye uygun görülen eserler, idare tarafından belirlenen yerlerde sergilenecektir.
13. Tüm eserler her türlü haklarıyla birlikte İBB Gençlik Meclisi’ne ait olacaktır ve eserlerin yayımlanması halinde sahiplerine ayrıca telif hakkı ödenmeyecektir.
14. Yarışmaya katılan katılımcılar, yarışma şartları ve Seçici Kurul kararlarını peşinen kabul etmiş sayılacaktır.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109