Sabiha Gökçen'de ‘Taksici Terörü’ Haberi ile ilgili Basın Açıklaması

20 Ekim 2016 Tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı gelen yolcu terminalinde yaşanan olaylara istinaden bazı basın kuruluşlarında ve sosyal medyada çıkan ‘Taksici Terörü’ gerçek dışı ve yanlı haberlerle ilgili kamuoyuna duyurumuzdur.

Sabiha Gökçen'de ‘Taksici Terörü’ Haberi ile ilgili Basın Açıklaması
 Sabiha Gökçen'de ‘Taksici Terörü’ Haberi ile ilgili Basın Açıklaması


20 Ekim 2016 Tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı gelen yolcu terminalinde yaşanan olaylara istinaden bazı basın kuruluşlarında ve sosyal medyada çıkan ‘Taksici Terörü’ gerçek dışı ve yanlı haberlerle ilgili kamuoyuna duyurumuzdur.

KAMUOYUNUN DİKKATİNE
Öncelikle vatandaşlarımızın sosyal medya ve bazı basın kuruluşlarında çıkan ‘Taksici Terörü’ başlıklı haberlere itibar etmemelerini, konuyla ilgili gerekli bilgileri kurumumuzu takip ederek almalarını rica ederiz.

Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi olarak bizler, gerek taksi durağında gerekse Kargo bölümünde, kurumumuza tahsis edilen alanlar içinde, Havalimanı İdaresinin ve Güvenlik Komisyonu’nun almış olduğu bütün kararlara ve kurallara saygılı olarak faaliyet göstermekte ve ağır şartlar altında önemli bir kamu hizmetini ifa etmekteyiz. Buna karşılık Havalimanı Kurallarına ve Güvenlik Komisyonu Kararlarına aykırı faaliyet gösteren bazı firmalar, kendilerine tahsis edilmeyen, yasa dışı yollar ile işgal ettikleri alanlarda bir süredir faaliyet göstermektedirler. Resmi olmayan bu faaliyetler taksici esnafını, havalimanı ziyaretçilerini mağdur ettikleri gibi önemi tartışmasız olan Havalimanı Güvenliğini de tehlikeye atmaktadır.
Bahse konu olayın İETT ve HAVABUS firmalarıyla ilgili olmadığını, Kooperatifimizin bu kurumlarla olumsuz bir ilişkisinin bulunmadığını, eylem sırasında dillendirilen sloganın kasıtlı olarak çarptırılmasının  aksine ‘AKBİL DIŞARI’ değil, ‘AKMİS DIŞARI’ olduğunu belirtmek isteriz. Buradaki ‘dışarı’ kelimesinden kasıt havalimanı dışı olmayıp, vatandaşların kullanımına yoğun olarak açık olan Terminal önüdür.

Nitekim 6 Nisan 2016 günlü Güvenlik Komisyonu kararında anılan firmaların Terminal önündeki faaliyetinin Havalimanı güvenliği açısından risk oluşturduğu belirtilerek ‘İETT araçları dışındaki toplu taşıma araçları ve bu araçları kullanacak yolcular için gelen kat otoparkta bekleme ve park tahsis alanları belirlenerek işletmeci kuruluş tarafından gerekli fiziki düzenlemelerin yapılarak uygulamaya konulmasına’ kararı verilmiş olup anılan firmalar bu kararı tanımayarak terminal önünde yasadışı faaliyetlerine devam etmekte, yüksek sesle güzergah isimlerini bağırarak ve tabela tutarak müşteri toplamaktadırlar. Yabancı misafirlerimiz açısından ülkemizin itibarını zedeleyen ve adeta Harem Otogarını andıran bu uygulamaların etik olmadığı gibi gerek Güvenlik Komisyonu Kararına gerekse de Sivil Havacılık Mevzuatına aykırı olduğu açıktır.

Havalimanı müşterileri ve çalışanları yaşanan bu kargaşa ortamı ve yoğun trafikten mağdur olmaktadırlar. Mevcut durumun düzeltilmesi ve bahsi geçen firmaların Havalimanında kendileri için tahsis edilen alanda faaliyet göstermeleri için pek çok kez yazılı ve sözlü başvurularda bulunduk. Resmi olarak Güvenlik Komisyonu kararına uyulması gerektiğini belirttik. Ancak bu firmalar her geçen gün Taksi Durağına daha da yaklaşmışlar ve taksi durağına yakın noktada zaman zaman taksici esnafını provoke eden davranışlarda bulunmuşlardır. Bu firmaların Havalimanındaki etik ve yasal olmayan faaliyetleriyle ilgili videoları, durumun düzeltilmesi için yapmış olduğumuz resmi yazışmaları ve Güvenlik Komisyonu Kararlarını kamuoyu ile paylaşacağız. 
Tüm bu çabalarımıza rağmen gelinen aşamada herhangi bir olumlu gelişme kaydedilmediğinden taksici esnafımız Kooperatif Yönetimimizden bihaber olarak belirtilen durumu protesto etmek için toplanmış olup, demokratik bir hak arama amaçlı olarak yapıldığı anlaşılan eylem sırasında şoförlerimizin uğradığı provokasyon sonucunda aniden gelişen ve bizlerin de tasvip etmediği olaylar meydana gelmiştir. Bu sırada  darp edildiği iddia edilen şahısların kesinlikle İETT şoförleri olmadıklarını, bahse konu firmaların personeli olduklarını bilinmesini isteriz.

İETT yetkililerinden de konuyla ilgili bir açıklama yapmalarını, kurumumuzu ‘şoför esnafları hedef alan bir kurum’ olarak yansıtan kamuoyu algısını düzeltmelerini bekliyoruz. Ayrıca kurumumuzu kasıtlı bir şekilde hedef gösteren haberleri yayınlayan basın kuruluşları hakkında Hukuk Müşavirliğimiz aracılığıyla yasal işlem başlatacağımızı da tüm vatandaşlarımızın bilmesini isteriz. 
Yaşanan bu üzücü olayda can ve mal kaybının yaşanmamasının yanı sıra tepkiye konu yasa dışı durumun ortadan kalktığını gözlemlemek tek tesellimiz olmuştur. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER