ORGANİK ÜRÜNLER FUARI

HER DERDE DEVA BİTKİLER, SAĞLIKLI YAŞAMIN ŞİFRELERİ VE ORGANİK ARI ÜRÜNLERİ EXPONATURA’DA

ORGANİK  ÜRÜNLER FUARI
 ORGANİK  ÜRÜNLER FUARI

HER DERDE DEVA BİTKİLER, SAĞLIKLI YAŞAMIN ŞİFRELERİ VE ORGANİK ARI ÜRÜNLERİ EXPONATURA’DA
Halk sağlığını tehdit eden sahte ve tağşiş yapılan gıdalar açıklandıkça tüketicinin gerek sağlıklı ve doğal beslenmeye; gerekse organik ürünlere olan ilgisi giderek artıyor. Gıdadan, kozmetiğe, bitkisel tedavi kürlerinden organik bebek ürünlerine kadar binlerce ürün tüketicilerin tercihlerinde üst sıralara yükselirken aynı zamanda büyük bir sektör oluşturdu.

Ülkemizde bu alandaki tek sektörel uzmanlık fuarı olma özelliğini taşıyan Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı EXPONATURA’16; T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteği ve Tureks Uluslararası Fuarcılık organizasyonu ile 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi (IFM)’de gerçekleşecek.

Bu yılki konseptin Bal Yılı olması nedeniyle her bir bölgede üretilen bal çeşitlerinin sergileneceği Ballı Türkiye ve katılımcı firmaların bal, bal mumu, polen, propolis, arı sütü, arı zehiri gibi arı ürünlerini sergileyeceği Arı Kovanı etkinlik alanları fuarda yer alacak.

Fuar kapsamında düzenlenecek olan Şehirlerde Doğal Yaşam Arayışları başlıklı konferansta; televizyon programlarına sıkça konuk olan İç Hastalıkları ve Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Canfeza Sezgin, “Kansere Karşı Doğal ve Organik Beslenme’ konusunda konuşmacı olarak yer alacak.

Avrupa’nın yakından tanıdığı ünlü model Şebnem Schaefer da fuara katılan bir firmanın standında yer alacak ve kendisine Türkiye’nin zengin bitki örtüsünden faydalanılarak üretilen yüz maskesi uygulanacak. (3 Kasım Perşembe – 13:00)

Katılımcı Firmaların Stantlarında;

Varis, romatizma, eklem ve kas ağrıları gibi birçok hastalığın tedavisinde etkili TÜRKİYE’nin İLK VE TEK İÇİLEBİLİR - YENİLEBİLİR KİLİ,

Köpek balığının karaciğer yağından yapılan ciltte kırışıklık giderici etkisi olan yüz maskesi,

Astım, bronşit, alerji gibi solunum hastalıklarının tedavisinde kullanılan ve evlere de uygulanabilen hem dekoratif hem sağlıklı kristal tuz tuğlası,

Türkiye’nin 27 şehrinden toplanan bitkiler ile yapılan tamamen doğal kozmetik ürünler; Van gölünün suyu ile cilt toniği, tuz gölünün tuzu ile masaj kremi, Diyarbakır ovalarından yoğurt otu özleri ile üretilen yaşlanma karşıtı ve gözenek arındırıcı siyah maske,

Soğuk algınlığı, üşütme, nezle gibi hastalıklara karşı anneleri koruyan emziren anne kış çayı,

Besin değeri oldukça yüksek organik bebek tarhanası, organik pişik kremi ve şampuanı,

Güçlü bir antioksidan özelliğe sahip olan ve grip, öksürük, soğuk algınlığı, astım, bronşit, halsizlik, boğaz yanması, balgam, mide rahatsızlıkları, gastrit, sindirim problemleri tedavisinde etkili olan orman gülü balı,

Mersin’in Erdemli ilçesinde 2 bin 500 rakımda üretilen organik bal,

Tansiyon, kronik kabızlık, anemi ve kanamalı diş hastalıklarının tedavisinde faydalı olan arı ekmeği,

Ciltte hücre yenileyici özelliğe sahip olan ve bu özelliği ile yüz kırışıklığını önleyerek yaşlanmayı geciktiren Kefir Sabunu ve birçok doğal – organik ürünün sergileneceği fuarımız da siz değerli basın mensubu dostlarımızı görmekten mutluluk duyarız.


Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER