MUTFAK TUTKUNLARINA ŞUBAT AYINA ÖZEL LEZZET ATÖLYELERİ

LE CORDON BLEU’DAN MUTFAK TUTKUNLARINA ŞUBAT AYINA ÖZEL LEZZET ATÖLYELERİ

MUTFAK TUTKUNLARINA ŞUBAT AYINA ÖZEL LEZZET ATÖLYELERİ
MUTFAK TUTKUNLARINA ŞUBAT AYINA ÖZEL LEZZET ATÖLYELERİ

 LE CORDON BLEU’DAN MUTFAK TUTKUNLARINA ŞUBAT AYINA ÖZEL LEZZET ATÖLYELERİ
Dünyanın önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu, dünyaca ünlü şefleri tarafından Şubat ayında da birbirinden lezzetli ve eğlenceli atölyeler veriyor. 4 Şubat'ta başlayacak atölyeler, Le Cordon Bleu Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşecek.

Cumartesi günlerine lezzet katmak, özel günlerde sevdiklerine lezzetli ve şık hediyeler vermek isteyenlere yönelik hazırlanan atölyelerin içerik ve programları ise şöyle:


1)KANEPELER ATÖLYESİ
Tarih: 4 Şubat Cumartesi
Saat: 10:30 – 17:00

Özel kutlamalarınız ve seçkin davetleriniz düşünülerek tasarlanan bu atölye çalışmasında; zengin bir çeşitlilikte, leziz kanepeleri deneyimleme fırsatı bulacaksınız.
Siz ve konuklarınız tek ısırımlık kanepelerimizin ustalıkla bir araya getirilmiş tatlarının keyfini yaşayarak, lezzetlerin dolu dolu tadına varacaksınız.

2)SEVGİLİLER GÜNÜ ÖZEL ATÖLYE ÇALIŞMASI
Tarih: 11 Şubat Cumartesi
Saat: 10:30 – 17:00

Eğer klasik sevgililer günü hediyelerinden sıkıldıysanız, bu sene sevgilinize farklı bir hediye verebilirsiniz. 11 Şubat Cumartesi günü Le Cordon Bleu’nün ödüllü şeflerinin sevgililer gününe özel sizler için hazırladığı reçeteler ile sevgiliniz ve siz mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

3)İTALYAN LEZZETLERİ ATÖLYESİ
Tarih: 18 Şubat Cumartesi
Saat: 10:30 – 17:00

Makarna ve risotto severler için düzenlenen bir günlük yemek kursu, el yapımı makarna ve risotto pişirme tekniklerinizi ve bilginizi genişletmenize yardımcı olacak.
Le Cordon Bleu’nün deneyimli şeflerinden özgün el yapımı makarna hamurlarını yaratma sanatını öğrenerek, sevdiklerinize hazırlayacağınız harika sofralarla onları şaşırtmaya hazırlanın.

4)ÇİKOLATA ATÖLYESİ
Tarih: 25 Şubat Cumartesi
Saat: 10:30 – 17:00

Le Cordon Bleu İstanbul; pastacılık ve mutfak tekniklerini öğrenmeye hevesli gastronomi tutkunları için pastacılığın büyülü kapılarını aralıyor.
Le Cordon Bleu master şefleri çikolata severlerle kalıplama, temperleme, şekillendirme, dolgu yapımı gibi özel teknikleri tüm incelikleriyle paylaşıyor. Bu programda katılımcılar Trüf çeşitleri, şekilli çikolatalar, fındık ve bademin sütlü çikolata ile birleşimiyle Malakoff ve karamel gibi çikolata sanatının seçkin örneklerinin yapımını, püf noktaları ile beraber öğrenecekler.
Atölyeler hakkında detaylı bilgi [email protected] adresinden veya 0216 564 93 98 numaralı telefondan alınabilir.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ – LE CORDON BLEU İŞ BİRLİĞİ
2012 Temmuz ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açarken dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile iş birliği anlaşmasını da imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı halka açık Sertifika Programları ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı.
Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu iş birliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken, 20’den fazla ülkede olduğu gibi, üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için, Ocak 2013’ten bu yana Le Cordon Bleu Sertifika Programları eğitimleri devam etmektedir.

LE CORDON BLEU HAKKINDA:

Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı, gazeteci Marthe Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kurulmuştur. Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü dünyada hızla yayılmıştır. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırmıştır. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu olmuştur.
Günümüzde Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek “Meilleur Ouvrier de France” gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitilirler. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarırlar.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:

Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda/kuruluşlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi’nde 2016-2017 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 86’sı burslu öğrenim görüyor. Üniversite, 6 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla; 3 enstitü bünyesinde 30 lisansüstü programla eğitim veriyor. Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER