Develi'de Bu kebaplar gönül rahatlığıyla yenir

Develi'de Bu kebaplar gönül rahatlığıyla yenir

Develi'de Bu kebaplar gönül rahatlığıyla yenir
 Develi'de Bu kebaplar gönül rahatlığıyla yenir


Ataşehir Develi Restaurant’ta konuştuğumuz Arif Develi, “Yağsız etten Adana, lahmacun ve benzeri et yemekleri yapmaya karar verdik ve diyet mönüyü oluşturduk” diyor

Develi'nin öyküsünü anlatır mısınız?
1912’den beri devam eden bir serüven bu. Dedelerimizden bize geçti ve şimdi çocuklarımızla devam ediyoruz. 1966 yılında bu bayrağı Antep’ten İstanbul’a taşıdım. En üst seviyeye gelmesi için elimden gelen gayreti sarf ettim. Çok iyi bir noktaya geldiğimize inanıyorum. Aynı zamanda ekonomiye de destek veriyoruz. Şu anda yanımızda çalışan personel sayısı 500’ün üzerinde. Başarımızın temelinde çalışanlarımızın olduğuna inanıyoruz. Onların gayretleri ve emekleriyle bugünlere geldik.

Kaç şubeniz var?
Develi’nin biri balık olmak üzere beş restoranı var. İlk merkezimizi Samatya’da açtık. Kalamış, Etiler ve geçen sene açtığımız Ataşehir şubelerinde müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Ataşehir şubesi kriz dönemine denk gelmesine rağmen başarıya ulaştı.

Türk mutfağı sizce yeterince tanıtılıyor mu?
Türk mutfağı tanıtılmıyor. Aslında Türkiye tanıtılmıyor. Gerekli tanıtımı yapamıyoruz. Biz yabancı konuklarımıza Türkiye’nin ne kadar misafirperver bir ülke olduğunu göstermeye çalışıyoruz.

Özel müşterileriniz var mı?
Rahmi Koç ve Mustafa Koç özel müşterilerimiz arasında. Rahmetli Sakıp Sabancı da öyleydi.

Müdavimleriniz kimler?
Sanat ve iş çevresinden çok sayıda müdavimimiz var. Dilek Sabancı, Gülşen Bubikoğlu, Şeref  Bülbül, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Fenerbahçeli futbolcular ve Aziz Yıldırım gibi.

Diyet kebap fikri nasıl oluştu?
Sağlık sorunları her geçen gün artıyor. Belli bir yaştan sonra ise daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Gençlerde de kilo sorunu var. Bizde diyet mönü oluşturalım istedik. Ve diyetisyenimiz Pelin Konuk’la çalıştık. Yağsız etten Adana, lahmacun ve benzeri et yemekleri yapmaya karar verdik. Ayrıca nisan ayından itibaren Develi’nin kapısından girecek her müşteri mekanı terk edene kadar sigortalı olacak. Ergo İsviçre Sigorta'yla çalışacağız. Diyet kebapta yağ oranı ve tuz oranı yarı yarıya az. Yağsız et kullanıyoruz. Ekmekler ve pideleri de kepekli unla yapıyoruz.


Mönüde Neler Var?
-Sebze çorbası
- Kepekli yağsız dana lahmacun
- Mezeler ve zeytinyağlılar
- Diyet kebap çeşitleri

Közde Tavuk Şiş
Malzemeler:
- 300 gram tavuk göğsü
-Bir çay kaşığı zeytinyağı
-Az miktarda tuz
-Bir tatlı kaşığı yağsız
yoğurt  -Bir adet patlıcan
- Bir adet domates
Bir adet dolmalık biber

Közde Tavuk Şiş
Hazırlanışı: Yağsız yoğurt ve zeytinyağlı sosa bulanmış kuşbaşıları şişe dizin. Yaklaşık 10 dakika ızgarada pişirin. Domates, biber ve patlıcanı közleyip doğrayın. Közlenmiş sebzeleri ve kuşbaşıları pide ekmekle birlikte servis edebilirsiniz.


DEVELİ  KEBAP ŞUBE ADRES VE TEL BİLGİLERİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER