Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında başvurular için son gün 28 Şubat.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması
 Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında başvurular için son gün 28 Şubat.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bu sene 6.’sı düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları 28 şubat 2020 cuma günü mesai saati bitimine kadar devam edecek.

Yarışma, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği öğrencilerinde deprem ve depreme dayanıklı bina bilincini artırmayı hedefliyor.

DASK olarak Türkiye’de ilk kez düzenlenen bu yarışmayı 6’ncı yılında da sürdürmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten DASK Yönetim Kurulu Üyesi ve Koordinatörü İsmet Güngör, “Depremin risklerini yönetmenin en öncelikli yollarından birisi güvenli binalar. Dolayısıyla bizim bu konuda bilinçli mühendislere ve mimarlara ihtiyacımız var. DASK olarak bu alanda farkındalık yaratmak ve gençlerin mesleki gelişimlerine de katkıda bulunmak için düzenlediğimiz bu yarışmanın bugüne kadar gördüğü ilgiden çok memnunuz. Bu yılki projeleri ve öğrencileri yapacağı çalışmaları da heyecanla bekliyor, şimdiden tüm takımlara başarılar diliyoruz” dedi.

2020 yılı için tasarlanacak proje İstanbul Finans Merkezi’nde

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması kapsamında bu yıl takımlardan İstanbul’un Ataşehir ilçesinde İstanbul Finans Merkezi’nde bir iş merkezi binası projesini tasarlamaları bekleniyor. Üniversitelerin lisans öğrencilerinden oluşan en az dört, en fazla beş kişiden oluşan takımların üyelerinin çoğunluğunun inşaat mühendisliği bölümünde eğitim görmeleri gerekiyor.

Üç bölümden oluşan yarışmanın birinci bölümünde takımlar, proje ön şartnamesine uygun olarak yarışmaya başvuracak. Yarışmanın ikinci bölümünde finale kalan takımlar, açıklanacak teknik şartnameye uygun olarak bina maketlerini tasarlayacak ve bina maketini yapacak. Yarışmanın üçüncü bölümünde ise takımların inşa ettikleri çok katlı bina maketleri yarışma final gününde “sarsma masası” üzerinde, üç farklı deprem etkisi altında test edilecek. Kazanan takım, maket binaların yarışma kapsamında gösterdiği deprem performansına göre belirlenecek.

Toplam ödül 80 bin TL 

Yarışmada birinci olan üniversitenin ilgili bölümüne laboratuvar teçhizatı temini amacıyla 50 bin TL tutarında para ödülü verilirken; 1. takım: 15 bin TL, 2. takım: 10 bin TL ve 3. takım 5 bin TL ödülün sahibi olacak. Yarışmada takımlar ayrıca, En İyi Mimari, En İyi Deprem Performansı, En İyi İletişim Becerisi ve En İyi Sunum ile En İyi Yarışma Ruhu kategorilerinde de ödüllendirilecek.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109