CHP’nin yarışmasının ödülleri sahiplerini buluyor

Milli Egemenliğin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen Resim, Şiir ve Beste yarışması çocuklar ve büyükler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi.

CHP’nin yarışmasının ödülleri sahiplerini buluyor
 CHP’nin yarışmasının ödülleri sahiplerini buluyor

 Milli Egemenliğin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen Resim, Şiir ve Beste yarışması çocuklar ve büyükler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP tarafından Millî Mücadelenin 100. Yılı kapsamında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resim, şiir ve beste yarışmasının jüri değerlendirmesinin Pazar günü başladığını belirterek, “Pazar ve pazartesi günleri yoğun bir değerlendirme süreci yaşadık, bugün (Salı) jürimiz ödüllere hak kazanan eserleri belirleyecek” dedi.

  
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi pandemi nedeniyle son başvuru tarihi uzatılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Milli Mücadelemizin 100. Yılı yarışmasının jüri değerlendirmelerinin yapıldığını ifade ederek, “ Bildiğiniz üzere 100. Yılında 23 Nisan coşkusunu ve ruhunu şiir, resim ve beste yarışmaları ile yaşatmak istedik. Pandemi nedeniyle yurttaşlarımızın ve çocuklarımızın sağlığını düşünerek yarışmamızı normalleşme süreci ile birlikte Büyük Taaruz’un planlandığı 21 Ağustos’a kadar uzattık. Konularında uzman, birbirinden değerli jüri üyelerimizle Pazar gününden beri hummalı bir çalışma yürütüyoruz. 23 Nisan’ı, Cumhuriyet coşkusunu, Atatürk sevgisini en iyi yansıtan resim, şiir ve besteleri seçiyoruz” diye konuştu.

 
CHP’li İlgezdi jüri değerlendirmelerinin en kısa zamanda açıklanacağını ve pandemi kuralları çerçevesinde yarışmanın ödül törenini yapılacağını kaydetti.

 
Para ödülleri sahiplerini bulacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Milli Egemenliğin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen Resim, Şiir ve Beste yarışması çocuklar ve büyükler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. Çocuk kategorisi resim, şiir ve beste dallarında dereceye giren ilk üç eserin birincilerine 20’şer bin, ikincilerine 15’er bin, üçüncülerine ise 10’ar bin lira, büyükler kategorisi beste dalında yarışmaya katılan eser sahiplerinden birinci olana 50 bin lira, ikinciye 30 bin, üçüncüye ise 20 bin lira ödül verilecek.

 
Ödüller törenle sahiplerine verilecek

Cumhuriyet tarihimizin çok önemli kilometre taşları olan; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu bu yıl sokaklarda, meydanlarda el ele, yürek yüreğe yaşayamadığımızın altını çizen CHP’li İlgezdi,  “Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak, kutlayamadığımız bayramların coşkusunu ödül törenimizde çocuklarımız ve yurttaşlarımızla birlikte yaşayacağız. İnanıyorum ki, düzenleyeceğimiz ödül töreni ile buruk biçimde kutladığımız üç bayramımızı da büyük bir onur, kıvanç ve coşkuyla kutlayacağız” dedi.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109