ALTIN KARINCA SOSYAL HİZMETLER ÖDÜLÜ ŞİŞLİ’NİN

Şişli Belediyesi, bu yıl 8. kez düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde, ‘Alzheimer Gündüz Bakım Evi’ ile 'Sosyal Hizmetler' kategorisinde ödüle layık görüldü.

ALTIN KARINCA SOSYAL HİZMETLER ÖDÜLÜ ŞİŞLİ’NİN
 ALTIN KARINCA SOSYAL HİZMETLER ÖDÜLÜ ŞİŞLİ’NİN
Şişli Belediyesi, bu yıl 8. kez düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde, ‘Alzheimer Gündüz Bakım Evi’ ile 'Sosyal Hizmetler' kategorisinde ödüle layık görüldü.

Marmara Bölgesi’nde yer alan büyükşehir ve ilçe belediyelerinin katılımcısı olduğu Marmara Belediyeler Birliği'nin 8 yıldır düzenlediği Altın Karınca Belediyecilik ödülleri sahiplerini buldu. Şişli Belediyesi, ‘Sosyal Hizmetler’ kategorisinde ‘Alzheimer Gündüz Bakım Evi’ ile ödüle layık görüldü. ‘Alzheimer Gündüz Bakım Evi’ Şişli Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği işbirliğiyle hayata geçirildi.

Yetkin yerel yönetimler ve yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir kentler oluşturma çabalarına katkıda bulunmak üzere iyi uygulama örneklerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen yarışmaya, bu yıl 381 proje başvurusu gerçekleştirildi. 381 projenin 10 ayrı kategoride yarıştığı Altın Karınca'da 41 belediyenin 52 projesi ödüle layık görüldü. En fazla başvurunun " Sosyal Hizmetler" kategorisinde yapıldığı yarışmada projeler; yönetişim ve katılımcılık, kentsel planlama ve altyapı, çevre ve atık yönetimi, mimari ve kentsel tasarım, kültür ve sanat, yerel kalkınma, ulaşım ve hareketlilik, akıllı şehir uygulamaları ve afet yönetimi olmak üzere 10 kategoride değerlendirildi.

Alzheimer Gündüz Bakım Evi Türkiye’de ilk

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Alzheimer Gündüz Bakım Evi, hastalara güvenli ve kaliteli hizmet sağlamak amacıyla haftada 5 (beş) gün ücretsiz hizmet veriyor. Gündüz Bakım Evi’nde hastalar, uzman hekim ve psikologların hazırladığı program çerçevesinde vakit geçirerek, hastalıklarının gerektirdiği rehabilitasyon çalışmalara katılarak ve zihinsel egzersizler yaparak hastalığın etkilerini azaltacak ve onların sosyal yaşama katılmalarını sağlayarak yaşam kalitelerini artıracak faaliyetlerde bulunuyorlar.

Gazete ve şiir okuma, aylık takvim yapma, yemek yapma, hikâye-mani yazma, mikado ve tavla oynama, dans etme, bulmaca çözme gibi genel etkinliklerin yanı sıra zihinsel, bedensel ve sanatsal aktivitelerle hastaların yaşama aktif olarak katılmaları ve sosyalleşmelerinin sağlandığı merkezde, yapılan aktivitelerde ana amaç; hastaların zihinsel ve duygusal olarak desteklenmesi, günlük yaşam becerilerinin artırılması ve Alzheimer hastalığının ilerlemesinin yavaşlatılması yönünde.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER