Yunan adasında yaşanan Nudizm

Yunanistan'ın Kiklad Adaları antik çağda mermerden yapılan küçük idolleri ile tanınıyor.

Yunan adasında yaşanan Nudizm
Yunan adasında yaşanan Nudizm

Yunanistan'ın Kiklad Adaları antik çağda mermerden yapılan küçük idolleri ile tanınıyor. Kiklad kültürü, güneyindeki Girit Minos kültüründen daha eski. Kiklad'ın kelime anlamı 'etrafında', çünkü irili ufaklı bir çok ada Yunanlıların kutsal adası Delos'u çevreliyor.

Kiklad adalarından biri olan Antiparos sahillerinde farklı yaş ve biçimlerde onlarca insan sere serpe uzanıyor. Plajda kuru bir rüzgar hakim, başında bir güneş şapkası olan Avustralyalı adam puding ödüllü yarışmayı kazanmak için bir İtalyanla rekabet halinde. İkisi de koşuştururken onları seyredenler gibi çırılçıplak.

Basit bir oyunu kazanabilmek için soyunmamış bu insanlar, Bu onların yaşam tarzı. Bir Yunan adasının sessizliği ve gözden uzaklığında bedenlerini açıkça ortaya koyuyorlar. Dünyanın her köşesinden gelen bu çıplak turistler Nudist kamplarında sosyalleşiyor.

Kampta her şey geleneksel, balıkçı tekneleri, yenen yemekler, keçilerle yanyana doğayı keşif ve eşeklerle yapılan küçük ada turları...

Beyaz badanalı evler dar sokaklarda sıralanmış, mavi balkonlarda Rum kızları gelen turistlere gülümsüyor. Soluk kadınları, erkekleri plajda uzaktan izleyip izlemedikleri belirsiz, ancak bu sıradışı çıplaklara utangaçca yaklaşıyorlar.

Tom Hanks ve Madonna'nın bu adada evi olduğunu söylüyor kampın sahibinin oğlu Theologos. Rus milyarder Roman Abramovic kampı satın almak için kendilerine başvurmuş. 70'lerden beri hippileri ağırlayan kampı korumak istemişler. Bir uyku tulumu ile adaya gelen ve yıldızların altında giysisiz uyuyan eski ziyaretçilerin fotoğraflarını gösteriyor. Buranın ruhunun kaybolmasını istemiyorlar.

Ada tamamen çıplakların istilasında değil elbet. Arnavut kaldırımlı sokaklarda geceleri giysili insanlar dolaşıyor, bar ve tavernalarda sirtaki yapanların neşeli kahkahaları duyuluyor. Aralarına karışmış, kamufle olmuş nudistler de var. Gündüz otellerinde, plajlarında çıplaklığın keyfini yaşıyorlar ancak giysili ırkla ilişkilerini tümden kesmiş değiller.

Nudizm veya Naturizm, kişilerin vücutlarını utanmadan rahatlıkla sosyal olarak çıplak bir şekilde bir arada ve doğa ile bütünleşik bulunabilmeleri hali. Seksüel bir anlam taşımayan nudizm, son yıllarda Türkiye'de giderek daha sıklıkla konuşulur ve daha yaygın kesimlerce uygulanır hale geldi.

Türkiye'de resmi olarak bir nudist sahil bulunmasa da, pek çok ıssız veya yarı ıssız sahilde nudizm rahatlıkla uygulanıyor.

(Bülent EFE/alternatifkultur.com)


Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 07:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER