'Türkiye'ye cömert bir tazminat ödemeliyiz'

İsrail Türkiye'ye tazminat ödesin, ilişkilerimiz belki yumuşar Dokuz Türk vatandaşının hayatını kaybettiği Mavi Marmara olayını ele alan Palmer raporu'nun ardından iyice gerilen İsrail-Türkiye ilişkilerinin yumuşatılması için cömert bir tazminat ödenmesi gerektiği konuşuluyor.

'Türkiye'ye cömert bir tazminat ödemeliyiz'
CÖMERT BİR TAZMİNAT TEKLİFİ YAPILMALI, BAĞIMSIZ FON KURULMALI
İsrail Haaretz gazetesi İsrail'in Türkiye'ye tazminat teklif etmesi ve bu tazminat ödemesinin güvenilir bir nitelik kazanması için de bağımsız bir yasal statüsü olan bir fon ve İsrail hükümetinin atamadığı, kamuoyunca tanın bir kişi tarafından yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Ailelere ödenecek meblağ ise cömert olmalı deniyor. Hatta ölen Türk vatandaşların kimlikleri bilindiğinden, ailelerle doğrudan temas kurulmasının da  mümkün olduğu söyleniyor.

BAĞIMSIZ FON OLMAZSA, SAVUNMA BÜTÇESİNDEN ÖDESİNLER
Eğer hükümet bu niteliklerde bir fonun oluşturulması yönünde bir karara varamaz ise, Savunma bakanı Ehud Barak fonu ve finansal kaynağı savunma bütçesinden ayırmalı deniyor.

BU TEKLİF KOALİSYONU SARSMAZ
Bir bakıma İsrail'deki koalisyon hükümeti yüzünden Türkiye ve İsrail arasında yaşanan gerilimlerden hareketle de toplamda büyük bir meblağ olmayacak böylesi bir fon karşısında şahinliği ile tanınan İsrail Dışişleri Bakanı'nın bir koalisyon krizine sebep olması ya da hükümetten bu yüzden ayrılmasının pek ihtimal dahilinde olmadığı vurgulanıyor.

İSRAİL DÜŞMANLIĞININ ÖNÜNE GEÇELİM
Gazete bu öneriyi getirirken bu fonun iki avantaj yaratacağından bahsediyor; İlki İsrail'in insani açıdan iyiniyetini göstermesini sağlayacak ikincisi ise şu an Türk toplumunun İsrail'e karşı olan düşmanlığını belirli bir oranda bastıracak.

Ayrıca tazminat teklifine karşı bazı ailelerin bu teklifi kabul etmeyebileceğini ya da Türk toplumunun onlara bu teklifi kabul etmemeleri yönünde baskı yapılabileceğini fakat öyle ya da böyle bu hamlenin Türk kamuoyu düşüncesinde farklı tonda bir sürece kapı açabileceğini söylüyor.

habertürk.com

Ataşehir'de Hastahane ve Tıp Merkezleri
Sigorta hasar sorgulama
Ataşehir Firma Rehberi
Ataşehir'de Hastahaneler Tıp Merkezleri
Atasehirliyiz.net
Ataşehir Kebapcılar Adres ve telefonları

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109