Pakistan ordusu darbeyi yalanladı

Pakistan'da ordu komutanı Eşfak Kayani, ordunun darbe planladığı iddialarını yalanladı.

Pakistan ordusu darbeyi yalanladı

Kayani yaptığı açıklamada, ordunun yönetimi ele geçirmeyi planladığı söylentisinin asılsız olduğunu belirterek, ordunun Pakistan'da demokrasiyi desteklemeye ve anayasaya saygı duymaya devam edeceğini kaydetti.

Pakistan'daki bir iç yazışmada generallerin darbe planlamakla suçlandığı ileri sürülmüş, iddia sivil liderlerin tepkisine yol açmıştı.

Bu arada Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari'nin partisinden bir yetkili, Zerdari'nin iç yazışma skandalı yüzünden ülkeyi terk etme gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.

Öte yandan muhalefet lideri Navaz Şerif'in iç yazışmayla ilgili soruşturma başlatılmasını talep ettiği Pakistan Anayasa Mahkemesi'nin Başkanı İftihar Çavduri, yaptığı açıklamada, herkesin müsterih olması gerektiğini belirterek, Pakistan'da askeri darbe olmayacağı güvencesi verdi.

Başbakan Yusuf Rıza Gilani, dün yaptığı açıklamada, hükümeti düşürmek için bir komplo olduğunu söylemişti. Gilani, ordunun devlet içinde devlet gibi hareket edemeyeceğini bildirmişti.

Pakistan'daki gerilim, Mayıs ayında Washington'a gönderilen bir iç yazışmada yapılacağı iddia edilen darbenin önlenmesi için yardım talebinde bulunulduğunun ortaya çıkmasıyla artmıştı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER