Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Patlamada 63 kişinin hayatını kaybetti

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlama: En az 63 kişi hayatını kaybetti, 3000'den fazla yaralı var.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Patlamada 63 kişinin hayatını kaybetti
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Patlamada 63 kişinin hayatını kaybetti

 Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlama: En az 63 kişi hayatını kaybetti, 3000'den fazla yaralı var.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 63 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Lübnan'daki Beyrut Limanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı.
Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için olay yerine kısa sürede ulaştı. Helikopterlerin de yangına müdahale etmek için havalandığı görüldü. Lübnan Emniyet Genel Müdürü, olayın, daha önce el konulan patlayıcıların tutulduğu bir depoda meydana geldiğini söyledi

Eski Başbakan Hariri'nin evinde büyük hasar oluştu
Nedeni henüz kesin olarak belirlenemeyen patlamayla birlikte çevredeki binalarda da hasar oluştu. Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, çok sayıda kişi de yaralandı.

Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, eski başbakanın sağlık durumunun iyi olduğu ve olayı takip ettiği belirtildi.

Patlama nedeniyle hükümet binası ve Muhammed el-Emin Camisi'nde büyük hasar oluştu. 

'En az 63 ölü, yaklaşık 3000 yaralı'
Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamada ölenlerin sayısının 63'e ulaştığını, yaklaşık 3 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edildi.
Al Jazeera kanalına konuşan Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, 7 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini ve onlarcasının yaralandığını bildirdi.

Lübnan Valisi: Hiroşima benzeri bir ulusal felaket
Öte yandan Beyrut Valisi Mervan Abbud, olay yerinde incelemelerde bulundu Abbud, burada yaptığı açıklamada, Beyrut'un felaket bölgesi haline geldiğini ve hasarın yüksek olduğunu belirtti.

Abbud, limandaki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki'ye benzetti.

Ketaib Partisi Genel Sekreteri öldü
Bu arada Hristiyan Ketaib Partisi Genel Sekreteri Nizar Necaryan patlamada hayatını kaybetti.

LBC televizyon kanalına bağlanan Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamanın 'çok sayıda yaralanmaya' ve büyük hasara neden olduğunu söyledi.

Lübnan Kızılhaçı: Beyrut'taki patlamada yüzlerce yaralı var
Kızılhaç Örgütü yetkililerinden Georges Kettaneh, yaptığı açıklamada, patlama nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığını belirtti. Patlamada ölülerin de olduğunu aktaran Kettaneh, sayı hakkında herhangi bir detay vermedi.

Öte yandan Lübnan Kızılhaç Örgütü, twitter hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, kendi bünyesinde ve ülkenin farklı bölgelerinde bulunan tüm ambulansların Beyrut'ta gönderildiği bilgisini paylaştı. 

Hizbullah: Patlamada silah depolarımızın hedef alındığı iddiası gerçek dışıdır
Hizbullah'a yakın kaynaklar ülkenin yerel medyasına yaptığı açıklamada, Beyrut'taki patlamanın, kendilerine ait silah depolarında meydana geldiği ve saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İsrail'den Beyrut'taki patlamaya ilişkin açıklama
İsimlerinin açıklanmasını istemeyen İsrailli yetkililer, yerel basına yaptıkları açıklamalarda, Tel Aviv'in Beyrut'taki patlamayla bir ilgisi olmadığını öne sürdü.

Söz konusu yetkililer, İsrail'in olayla bağlantısını reddederek, patlamanın kaza olabileceğini ifade etti.

Lübnan medyası, patlamanın ardından moloz altında kalmış insanların görüntülerini yayımladı. 
AK Parti Sözcüsü Çelik: Kardeş Lübnan halkının ve Beyrutluların yanındayız
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Kardeş Lübnan halkının ve Beyrutluların yanındayız. Beyrut'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileriz. Enkaz altında kalanların sağ salim kurtulmasını diliyoruz. Lübnan'ın kardeşi Türkiye bu zor günde kardeşlerinin yanındadır."

​İran: Yardıma hazırız
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, "Haberleri büyük bir üzüntü ile takip ediyoruz. Lübnan hükümeti ve halkına başsağlığı diliyoruz ve yardıma hazırız" açıklamasında bulundu.
Eski Lübnan Başbakanı Hariri: Herkesi kendi halkına yardıma davet ediyorum
Eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri, yaşananlara ilişkin Twitter üzerinden açıklamada bulunarak "Beyrut'u vuran fırtına yürek parçalayıcı ve herkesi, kendi halkına yardım etmeye davet ediyorum" dedi.

Hariri, "Kayıpların ölçeği tarif edilemeyecek kadar büyük" ifadelerini kullandı.

İsrail yardım teklifinde bulundu
Haaretz gazetesinin aktardığına göre, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ve Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi, Lübnan'a uluslararası kanallar aracılığıyla yardım teklifinde bulunduklarını açıkladı.
Putin'den taziye mesajı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Beyrut’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun'a başsağlığı dileklerini iletti.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, "Rusya, Lübnan halkının acısını paylaşıyor. Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, tüm yaralılara acil şifalar dileklerimizi iletmenizi istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

Lübnan Başbakanı: Sorumlular hesap verecek
Lübnan Başbakanı Hasan Diab, yaptığı açıklamada "Lübnan'da bugün yaşanan felaketin sorumlularından hesap sorulacak" diye konuştu.

Macron: Lübnan'a yardım yolda
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Lübnan halkına taziye mesajını ileterek, "Lübnan halkıyla kardeşçe dayanışmamı ifade ediyorum" dedi.

Macron, "Fransa, Lübnan'ın her zaman yanındaydı. Halihazırda Lübnan'a sevk edilen bir yardımımız bulunuyor" diye kaydetti.
Lübnan DSÖ ve Katar’dan tıbbi yardım istedi
Lübnan Sağlık Bakanlığı Hamad Hasan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Katar’dan Beyrut’taki patlamada yaralananlar için tıbbi yardım sağlanmasını istediklerini açıkladı.

Hasan, "Yardım uçağının ulaştırılması için Dünya Sağlık Örgütü ve sahra hastanelerinin açılması için Katar ile iletişim halindeyiz" dedi.

Katar Emiri Tamim Bin Hamad El Tani, Beyrut’taki patlamada yaralananlara 'acil tıbbi yardım' sağlanması emrini verdiği bildirildi.

'4.5 büyüklüğünde bir deprem şiddetinde'
Ürdünlü deprem bilimciler, Beyrut'ta meydana gelen patlamanın, 4.5 büyüklüğünde bir deprem şiddetinde olduğunu bildirdi.

Türk Dışişleri: Lübnan'daki patlamada 2 vatandaşımız hafif şekilde yaralandı
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamada, 2 Türk vatandaşının hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

Beyrut hastanelerinde yer kalmadı, Sağlık Bakanı yaralıların şehir dışındaki hastanelere götürülmesini talep etti
Lübnan Sağlık Bakanı Hasan, "Beyrut’taki hastaneler dolup taştı, yaralıların Beyrut dışındaki hastanelere götürülmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Al Jazeera'nın Beyrut’un en büyük hastanesinden aktardığına göre, ambulans araçları yaralıları hastanelere getirmeye devam ediyor, hastanelerde kaos ve karışıklık gözlemleniyor.

Bugünkü patlama, Lübnan tarihine en büyük patlama olarak geçti. Bugüne kadar en büyüğü, eski Başbakan Refik el-Hariri ve 21 kişinin daha öldüğü patlama olarak gösteriliyordu.

IŞİD üstlendi
CNN, IŞİD terör örgütünün Beyrut'taki patlamayı üstlendiğini bildirdi. IŞİD'in, Beyrut'ta onlarca insanın öldüğü patlamayı kendilerinin düzenlediğini iddia etti.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109