Küresel Gıda Krizine Çözüm Böcekler,

Böcekler, küresel gıda krizinin çözümü olabilecek. Gıda ve Tarım Örgütünden (FAO) uzmanlar bunu iddia ediyo

Küresel Gıda Krizine Çözüm Böcekler,
Küresel Gıda Krizine Çözüm Böcekler,

Böcekler, küresel gıda krizinin çözümü olabilecek. Gıda ve Tarım Örgütünden (FAO) uzmanlar bunu iddia ediyor.

Düşüncelerine göre, böcekler ve larvalar besleyici olmaktan çok ucuz, bu yüzden rasyona dahil edilmesi çok haklı. Ancak, FAO girişimine, böceklerin geleneksel olarak nefis yemek sayıldığı ülkelerde bile belirsiz algı sergileniyor.

BM Gıda ve Tarım örgütünden uzmanlar insanlara böcek ürünlerini hem kendi yemelerini, hem de evcil hayvanlarını beslemeyi tavsiye ediyor. Böceklerin organları tüm protein içerir. Böceklerin ürümesini kurmak çok basit şeydir. Bu bağlamda FAO tüm devletleri, böceklerin üremesi ve gıda yarı mamule dönüştürülmesine ilişkin üretim zincirlerinin kurulmasını düşünmeye çağırıyor.

Fakat bu girişim kitlesel olumlu yanıt bulmuyor. Günümüzde insan, sinek ve kelebekleri yemek yerine gereken maddeleri hap şeklinde almayı tercih eder. Kayıtlı bir diyetisyen Yuliya Çehonina anlatıyor.

Böyle gıdanın geleneksel olmadığı ülkelerde bu ide destek bulmayacak. Çünkü tanıdık ürünlerin vazifesini görebilecek başkaları var. Gıdalama bilimi bir yerde durmuyor. Halihazırda zengin amino asitlere ve vitamin bileşimlerine sahip yeni gıda ürünleri etkili şekilde sentezleniyor. Sözü geçen gıdanın estetik ve tat nitelikleri, teklif edilen böcek ürünlerinden daha büyük rağbet görecek. Şüphesiz FAO teklifi, böcekler yeme geleneğinin artık mevcut olduğu bazı ülkelerde yanıt bulabilecektir. Başka yerlerde ise bu çok şüpheli.

Bu bir kuşkucunun fikri. Fakat başka bir görüş te var. Uzmanlar, insanların böcekleri ta eski zamanlardan beri yediklerini hatırlatıyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 22:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109