Kıyamet Habercisi Göktaşı Tespit Edildi

Dünya’ya çarpması halinde çok büyük bir patlamaya sebep olacak göktaşı Rus teleskopları tarafından tespit edildi.

Kıyamet Habercisi Göktaşı  Tespit Edildi

Kıyamet Habercisi Göktaşı  Tespit Edildi

Dünya’ya çarpması halinde çok büyük bir patlamaya sebep olacak göktaşı Rus teleskopları tarafından tespit edildi.

Rusya’daki robot-teleskop sistemi Master tarafından keşfedilen göktaşı, geçtiğimiz 2013 yılının Şubat ayında Dünya atmosferine giren Çelyabinsk göktaşından çok daha büyük ölçülere sahip.

Moskova Lomonosov Devlet Üniversitesi’nin internet sitesinde konuyla ilgili olarak yayımlanan açıklamada, ‘‘İlgili göktaşının çapı 370 metre civarındadır. Yani ünlü Apofis göktaşından daha büyüktür’’ denildi.

Tespit edilen göktaşı, geçtiğimiz yıl Rusya’nın Çelyabinsk kentine düşen 17 metre çapındaki göktaşından da yaklaşık 20 kat daha büyük. Bilindiği üzere atmosferde parçalanan Çelyabinsk meteorundan kopan 650 kilogramlık bir parça Çebarkul Gölü’ne düşmüştü.

Ria Novosti Ajansı tarafından konuyla ilgili olarak geçilen haberde, yeni keşfedilen göktaşına 2014 UR116 isminin verildiği ve Rus robot-teleskop sistemi Master’in tespit ettiği en büyük üçüncü göktaşı olduğu bilgisi verildi. Söz konusu meteorun Dünya’ya çarpması halinde Çelyabinsk meteorunun sebep olduğu patlamadan binlerce kat daha kuvvetli bir patlamanın yaşanması bekleniyor. 2014 UR116’nın gezegene çarpma olasılığı konusunda ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.


Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 11:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
hfashs
hfashs - 9 yıl Önce

Jgdjfsk

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109