Kıyamet bu tarihte kopacak!

Mars, Dünya ve Güneş bu gece aynı çizgi üzerinde hizalanacak. Nadir görülen astrolojik olay sonucu Ay kan kırmızısına dönüşecek, Güneş kararacak. İncil'e göre bu durum kıyametin habercisi.

Kıyamet bu tarihte kopacak!
Kıyamet bu tarihte kopacak!

Mars, Dünya ve Güneş bu gece aynı çizgi üzerinde hizalanacak. Nadir görülen astrolojik olay sonucu Ay kan kırmızısına dönüşecek, Güneş kararacak. İncil'e göre bu durum kıyametin habercisi.

Mars, Güneş, Dünya 14 Nisan’da en çok yakınlaştıkları günlerden birini yaşayacak…

Gökbilimcilerin iple çektiği gün geldi. Mars, Dünya ve Güneş bu gece aynı çizgide hizalanacak. 778 günde bir yaşanan astronojik olayda Mars ile Dünya'nın Güneş'e olan hizaları arasında yaklaşık 87 milyon kilometre olacak. Gökyüzündeki şölende Ay 'kan kırmızı'na dönüşücek, Güneş ise kararacak.

Ay tutulması takip edecek

Kozmik bir tesadüf eseri, Mars’ın Dünya’ya en çok yaklaşacağı geceyi, Ay tutulması izleyecek. Gözlemciler, havanın açık olması halinde 14 Nisan gecesi Mars’ı Başak (Virgo) Takımyıldızı’nda kırmızı bir nokta olarak görebilecek.

15 Nisan’da TSİ 07.46’da başlayacak ve Ay 78 dakika boyunca Dünya ile gölgesinin arkasından geçecek. Dünya, Ay ve Güneş’in aynı hizaya geleceği süreçte, atmosferden yansıyan Güneş ışınları, Ay’ın kırmızı bir çanak gibi görünmesini sağlayacak.

Mars gece gökyüzünde sıradan bir gecede görebileceğiniz en parlak yıldızdan tam 10 kat parlak gözükecek. NASA'nın Tetrad denilen 4 Ay tutulmasının da yaşanacağı 28 Eylül'e kadar olan süreçte Ay'ın kan kırmızı görüleceğini açıklaması ise Hristiyandünyasında paniğe neden oldu. Çünkü 4 kan kırmızı Ay Hristiyanlara göre kıyametin habercisi. Kral James İncil'inde Hz. İsa'nın kıyamet kopmadan önce dünyaya ikinci kez geldiği zamanın 'Gökyüzünde 4 kan kırmızısı Ay' görünecek' şeklinde ifade edilmesi kıyamet senaristlerini harekete geçirdi. NASA, bu yılki gibi Tetrad'ın 500 yılda 3 kez yaşandığına dikkat çekmesi bile paniği yatıştırmaya yetmedi.

HER BİRİNDE DİN SAVAŞLARI ÇIKTI

Son iki bin yılda yaşanan 4 kırmızı dolunaylı tutulmaları değerlendiren ABD'nin Teksas eyaletinin San Antonio Kilisesi Papazı, yazar John Hagee, "Her biri dünyaya felaketleri getirdi" diyor. Aynı zamanda yazar olan Hagee, inancını şu temellere dayandırıyor:

1493'teki ilk tetrad: İspanyol Engizisyonu hristiyanlaştırmayı hedefledikleri Müslümanlarla Yahudilere eşi benzeri görülmedik işkenceler yaptı. Engizisyon mahkemelerinde katledilmekten kurtulanlar Avrupa'dan sürüldü.

1949 : İsrail Arap savaşı :
4 bin asker ve 2 bin 400 sivil öldü.

15 bin kişi kayboldu. 1967: İsrail Arap 6 gün savaşları.

İsrail ile Arap komşuları Mısır, Ürdün ve Suriye arasında başlayan Irak, Suudiarabistan, Sudan, Tunus, Fas ve Cezayir de asker ve silah yardımıyla katıldığı savaş İsrail üstünlüğüyle bitti.

Savaşta 21 bin kişi öldü, 45 bin kişi yaralandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109