İsrail'in Gazze saldırısında 14 ölü

İsrail'in Gazze'de dün başladığı hava saldırılarında ölenlerin sayısı 14'e çıktı. Filistinli militanlar, Halk Direniş Komiteleri'nin Genel Sektreteri Züheyr el Keysi'nin de öldüğü saldırılara İsrail topraklarına 100 kadar roket fırlatarak karşılık verdi.

İsrail'in Gazze saldırısında 14 ölü


Gözlemciler, Gazze sınırında aylardan beri bu çapta bir şiddete tanık olunmadığına dikkat çekiyor.İsrail sözcüsüne göre, roket saldırılarında biri ağır dört kişi yaralandı. Roketlerden bazıları İsrail'in füze kalkanı sistemiyle havada imha edildi.

İsrail, Keysi'nin saldırı hazırlığında olduğu için hedef alındığını savundu.

Keysi'nin bir başka militanla arabasında giderken insansız uçakla vurulduğu öne sürülüyor.

Halk Direniş Komiteleri, 2006 yılında İsrail askeri Gilad Şalit'i kaçırmıştı. Şalit, beş yıl sonra binden fazla Filistinli tutsağa karşılık olarak salıverilmişti.

Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Hamas'la bağlantılı olan Halk Direniş Komiteleri'nin zaman zaman İsrail'e bağımsız eylemler düzenlediği belirtiliyor. Halk Direniş Komiteleri'nin eski lideri Kemal El Neyrab da geçen yıl öldürülmüştü.

Gazze'de ölenlerin cenazeleri yüzlerce kişinin katıldığı törenlerle kaldırıldı. Törenlerde intikam çağrıları yapıldı.

Bu arada, İslami Cihad örgütü, İsrail'in saldırılarda askeri kolu Kudüs Tugayları'na mensup 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2012, 07:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER