İsrail elçiliklerine saldırı

Tiflis ve Yeni Delhi elçilikleri hedef alındı. İsrail'in Tiflis büyükelçiliği ve Yeni Delhi'deki elçilik personeline karşı bombalı saldırı düzenlendi.

İsrail elçiliklerine saldırı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki saldırıda bir araç hedef alındı. Hindistanlı yetkililer saldırıda iki kişinin yaralandığını duyurdu ancak yaralıların kimlikleri hakkında bilgi verilmedi. İsrail Dışişleri Bakanlığı ise büyükelçilerinin saldırıda yaralanmadığını açıkladı.
İsrail Büyükelçiliği Sözcüsü David Goldfarb, patlamanın elçilik binasının yakınında gerçekleştiğini açıkladı ancak detaylı bilgi vermedi. Hindistan polisi de, elçilik yakınında bir aracın yandığını doğruladı.

TİFLİS'TEKİ BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Hindistan'daki saldırıyla hemen hemen aynı dakikalarda İsrail'in Tiflis büyükelçiliğine de bombalı saldırı teşebbüsünde bulunuldu. Gürcistan İçişleri Bakanlığı, İsrail Büyükelçiliğinin bir çalışanının otomobiline yerleştirilen bombayı bularak, polise haber verdiğini ve bombanın etkisiz hale getirildiğini belirtti. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Paul Hirschon, bombanın elçilikte görevli bir kişinin aracında bulunduğunu belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı iki patlamanın da elçilik çalışanlarını hedef aldığını duyurdu.

İLGİNÇ ZAMANLAMA
İsrail, dünya çapındaki elçiliklerini, Hizbullah'ın askeri sorumlularından İmad Muhniye'nin öldürülmesinin yıldönümü nedeniyle alarma geçirmişti. 1983'te Beyrut'taki ABD büyükelçiliğinin bombalanmasından sorumlu tutulan Muhniye, 12 Şubat 2008'de bir suikastle öldürülmüştü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER