İran televizyonundan çılgın Türkiye iddiası

İran Devlet Televizyonu Press TV, ABD ve Batılı güçler tarafından hazırlanan plana göre Türkiye’nin bir süre sonra Suriye topraklarına girerek Suriyeli muhalifleri silahlandıracağını, İsrail’in de Suriye silahlı kuvvetlerine ait önemli askeri üsleri uzaktan vurarak Beşşar Esad’ın devrilmesinde muhaliflere yardımcı olacağını idia etti.

İran televizyonundan çılgın Türkiye iddiası

İran Devlet Televizyonu Press TV, ABD ve Batılı güçler tarafından hazırlanan plana göre Türkiye’nin bir süre sonra Suriye topraklarına girerek Suriyeli muhalifleri silahlandıracağını, İsrail’in de Suriye silahlı kuvvetlerine ait önemli askeri üsleri uzaktan vurarak Beşşar Esad’ın devrilmesinde muhaliflere yardımcı olacağını öne sürdü.

İran televizyonundan çılgın iddia

Press TV’nin "üst düzey kaynaklara" dayandırdığını iddia ettiği habere göre, plan çerçevesinde önce çeşitli ülkelerdeki Suriye elçilikleri muhaliflerin saldırısına uğrayacak ve bu yolla Esad rejiminin meşruiyeti dünya kamuoyunun gözünde yıpratılacak.

Ardından Suriye yönetimi savaş suçlusu ilan edilerek dava Lahey’deki Uluslararası Savaş Suçları Muhkemesi’ne taşınacak.

Plana göre bunu, Türkiye’nin Suriye’deki muhalifleri silahlandırarak eğitmek üzere Suriye topraklarına girmesi izleyecek.

Press TV’nin iddiasına göre, Washington daha sonra Vahabi militanlarla Libya’dan gelecek Feth ül İslam milislerini silahlandırarak Suriye sınırındaki köyleri elecek geçirmelerine yardımcı olacak. İddiaya göre bu aşama İsrail de savaş uçakları ve füzelerle Suriye ordusunun önemli merkezlerini vurarak etkisiz hale getirecek.     Kaynak: Milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109