Hangi Ülkeden Ne Hediye Alınır?

Gittiğiniz yerlerden kendiniz veya sevdikleriniz için hediyeler almak seyahatinizin en güzel ve özel anları değil mi, sizce de? Peki, hangi ülkeden ne hediye alınır diye hiç düşündünüz mü?

Hangi Ülkeden Ne Hediye Alınır?
 Hangi Ülkeden Ne Hediye Alınır?

Gittiğiniz yerlerden kendiniz veya sevdikleriniz için hediyeler almak seyahatinizin en güzel ve özel anları değil mi, sizce de? Peki, hangi ülkeden ne hediye alınır diye hiç düşündünüz mü?

Her ülkenin kendine has almadan dönülmemesi gereken hediyelik eşyası bulunuyor elbette. Siz de verdiğiniz hediyelerin bir iki ay sonra gözlerden uzak bir köşeye kalkmasını istemiyorsanız “Hangi ülkeden ne hediye alınır?” sorunuzu yanıtlamak için hazırladığım listeye göz atmadan karar vermeyin derim.

İtalya
İtalya’nın şehirlerinden birine seyahat yapmak gibi bir planınız varsa hediyelik konusunda çok şanslısınız. Hediyelik anlamında bir çığ gibi alternatif karşınıza çıkıyor çünkü. İtalya’nın en bilinen hediyeliği ise maske diyebilirim. Bu maskeler her sene Venedik’te düzenlenen festivallerde kullanılıyor. Maskeden sonra İtalyanların olmazsa olmazı makarnalarından da alabilirsiniz. Modanın merkezlerinden biri olan İtalya’dan çanta, ipek eşarp veya deri ayakkabı da getirebilirsiniz. Ağzınıza layık bir şeyler arıyorsanız, zeytinyağı ve peynir çeşitleri de aklınızda bulunsun.

Hindistan
Farklı bir kültüre sahip olan Hindistan’a yolunuz düştüyse, evinize ülkeye yakışır hediyeliklerle dönmenizi öneririm. Bu otantik ülkeden alabileceğiniz pek çok hediyelik mevcut. Hintlilerin giydiği sari adı verilen kıyafetleri, hem kendiniz hem de sevdikleriniz için harika bir hediye seçeneği olabilir. Rengarenk dekoratif filler veya Tac Mahal heykelleri de bir alternatif oluşturabilir. Gerçek bir lezzet avcısıysanız Hindistan’ın baharatlarıyla yemeklerini denemeyi de unutmayın. El işçiliğinin de yaygın olduğu ülkeden aynalı yatak ve masa örtüleri, el yapımı çömlekler de alabilirsiniz. Son dönemde meşhur olan Hint kınaları da aklınızın bir köşesinde dursun.

Hollanda
Hollanda dönüşü sepetinize atmak için kalıcı bir  hediye arıyorsanız lale soğanları ve dekoratif tahta takunyalar tam da size göre! Avrupa’nın çoğu ülkesi peyniriyle övünse de peynirin anavatanı kesinlikle Hollanda diyebilirim. Siz de Hollanda’dan dönerken peynirin bin bir çeşidinin bulunduğu dükkanlara uğrayıp valizinizi peynirle doldurmayı unutmayın. Uzun seyahatler için özel paketlenmiş peynirler olduğunu hatırlatmakta fayda var!

Amerika
En başta modern dünyanın simgesi olan ülkede geleneksel hediyelikler bulamayacağınızı belirtmeliyim. Hollywood’un meşhur çizgi roman ve çizgi film kahramanlarıyla ilgili hediyelikleri ise olmazsa olmazlardan… Amerika’ya gidip de Özgürlük Heykeli’nin minyatürlerinden almadan dönmek olmaz. Bunların yanında teknolojik ürünler alabilir veya kozmetik alışverişi yapabilirsiniz. Hatta Amerika hediye konusunda bu kadar iddialıyken boş bir valizle gitmeniz bile gerekebilir.

Çin
Çin’den dekoratif kutularda satılan aromalı çaylardan alıp sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Farklı bir şeyler almak varsa aklınızda, farklı tasarımlara sahip yemek çubukları da hoş bir seçenek olabilir. Valizinizde yer varsa porselen çay setlerinden almayı da unutmayın.

Japonya
Japonya’ya gittiğinizde sevdikleriniz sizden elektronik eşyalar getirmenizi istese de buradan elektronik eşyalar dışında da onlar için alabileceğiniz pek çok seçenek bulabilirsiniz. Asya’nın göz bebeği olan Japonya’dan yerli kadınların giydiği kimono ve samuraylarla ilgili eşyalar almadan dönmemelisiniz. Kağıt fenerler ve porselen ürünler de hediyelik seçeneklerinizin arasında bulunmalı bence.

İngiltere
İngiltere’de kırmızı telefon kulübesi, çift katlı otobüsler ve siyah taksiler ilk dikkat çekenler arasında… Bunların minik oyuncakları güzel bir hediye olabilir. Çay sevenlerdenseniz veya çay seven arkadaşlara sahipseniz dekoratif kutularda satılan çaylardan da alabilirsiniz. Eskiyi yad etmek isterseniz ikinci el kitap ve plakları da ilginizi çekebilir. Son olarak, Shakespeare’in evini ziyaret etme gibi fikriniz varsa evin biblosunu da bulabilirsiniz, benden söylemesi.

Brezilya
Brezilya’nın olmazsa olmaz hediyeliği elbette kahve… Bu muhteşem kahvelerin tadını ise dostlarınızla paylaşmak isteyebilirsiniz. Meşhur futbol takımlarının formasını veya Rio’ya özgü kıyafetlerini de hediye etmek mümkün. Daha farklı bir hatıra olsun derseniz Amazon yerlilerinin ağaçtan oyarak yaptıkları objeler de iyi bir seçenek olacaktır. Tropikal meyve kuruları, baharatlar ve hamakları da unutmayın.

Belçika
Çikolatalarıyla ünlü olan Belçika’da çikolatanın yanında lezzetli bisküviler de bulabilirsiniz. Aynı zamanda dantelleri de çok meşhur. El işlerini sevenler için dantel işlemelerden alabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Güney Afrika
Tahta işlemeciliğinin yaygın olduğu ülkede aklınıza gelebilecek her şeyin tahtadan yapılmış halini sokaklarda görmeniz mümkün. Bütçeniz el veriyorsa elmasın sıkça çıkarıldığı yerden elmas da alabilirsiniz.

Tayland
Tayland’da zümrüt, safir, yakut, ametist gibi değerli taşlar bolca bulunuyor. Makul fiyatlara satılan bu taşlardan sevdiklerinize hediye olarak alabilirsiniz. Tayland’ın meşhur ipeğinden almayı da ihmal etmeyin derim.

Fransa
Paris’ten simgesi olan Eiffel Kulesi’nin heykellerini alabilirsiniz. Son zamanlarda popülerliği artan ve makaron adı verilen Fransız kurabiyelerinden bir kutu getirmeniz de sevdiklerinizi çok mutlu edecektir. Modaya biraz ilginiz varsa küçük butiklerden alışveriş yapabilir ve bu mağazalarda vintage takılar bulabilirsiniz.

Mısır
Mısır seyahatinizden döndüğünüzde de size gezdiğiniz yerleri anımsatacak hiyeroglif yazılı eşyalar, piramit, Tutankamon ve mumya şeklinde heykelcikler alabilirsiniz. Mısırlı kadınların saçlarının nasıl bu kadar güzel olduğunu öğrenmek istiyorsanız baharatçılar çarşısında bir turlayıp özel yağ karışımlarından almayı da ihmal etmeyin derim.

Almanya
Bavyera giysisiyle Tracht, Messen porselenleri ve adını bulunduğu şehirden alan Köln suyu harika bir hediye seçeneği olabilir.

İspanya
İspanya, Flamenkosu ile ünlü. Durum böyle olunca Flamenko kıyafetleri, şal ve yelpaze gibi hediyelik eşyaları kolayca bulabilirsiniz. Futbol severler için ünlü futbol takımlarının formalarını almadan dönmek de olmaz.

Danimarka
Yüksek kalitede ses ürünleri üreten firmalara sahip Danimarka’dan elektronik aletler alabilirsiniz. Bunun yanında denizkızı heykeli, kehribar taşı, Royal Copenhagen porselenleri ve legolar da hediyelik seçeneklerinizin arasında yer alabilir. Farklı lezzetleri tatmaktan hoşlanıyorsanız keklerini de denemelisiniz.

İsveç
İskandinavya genelinde olduğu gibi İsveç’te de kehribardan yapılmış takılar meşhur. Cam eşyalar, tahta takılar ve atlar da hediyelikler arasında bulunuyor.

Norveç
Boynuzlu Viking şapkaları ve meşhur troller harika birer hediyelik olabilir. Ayrıca Norveç’in her yerinde bulabileceğiniz dağ kazakları da sevdikleriniz için ilginç bir hediye olacaktır.

Fas
Fas’tan Cellebba adı verilen tüm vücudu örten giysi ve onun altına giyilen Babuş adlı terliklerden alabilirsiniz. Hançerler ve dekoratif Tajine kaplar da güzel bir seçenek oluşturabilir. Ayrıca baharatlarıyla bilinen Fas’tan değişik baharatlar ve çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan esanslardan da bulabilirsiniz. Fas’ın ulusal içeceği olan nane çayı da seçeneklerinizin arasında bulunsun.

Tunus
Tunus’ta Kapalıçarşı alışverişi benzeri bir alışveriş yapmak isterseniz ülkeye özgü dükkanlardan bitkisel özlü kokular ve baharatlar alabilirsiniz.

Arjantin
Deri ürünleriyle meşhur olan Arjantin’in genelinde bulunan küçük butiklerden değerli deri ürünleri alabilirsiniz.

Özbekistan
Ülkeyi anlatan hediyelikler arıyorsanız tam da size göre bir yerdesiniz. Dobbi denilen badem motifli takkeler, vizon ve nokran derisinden yapılan kalpaklar en iyi seçenekler arasında diyebilirim. Gelinlerin giydiği Özbekistan’a özel kıyafetler, Buhara’nın ünlü aksesuarı olarak kullanılan bıçakları, koyun derisinden yapılan karakul denilen başlık ve giysiler, el yapımı ayakkabı ve terlikler de sevdikleriniz ve sizin için güzel hatıralar yaratacaktır. Gıda üzerine bir şeyler arıyorsanız kurutulmuş üzüm çeşitlerini mutlaka denemelisiniz.

Yemen
Kahvesiyle ünlü olan Yemen’den kahve dışında taze zencefil, pamuklu yöresel kumaşlar ve erkekler için işlemeli kılıçlar alabilirsiniz.

Güney Kore
Korelilerin olmazsa olmaz lezzetlerinden kimchi güzel bir deneyim olabilir. Farklı tatlar denemeyi seven yakınlarınız da bu lezzeti sevecektir. Bunun dışında seramik biblolar, yeşim taşından takılar da güzel hatıralar arasında yer alabilir. Güzellik ürünlerine merakınız varsa tam da yerindesiniz, benden söylemesi!

Yunanistan
Yunanistan’ın neresine giderseniz gidin, hediyelik eşya seçenekleri değişmiyor. Ama Atina’dan Zeus ve Venüs heykelcikleri alabilirsiniz. Saz ile gitar karışımı bir enstrüman olan buzuki, müziğe meraklı olanları mutlu edebilir, aklınızda olsun.

Kıbrıs
Kıbrıs, hellim peyniriyle ünlü olduğu için çok güzel bir hediye olabilir. Ayrıca Kıbrıs motifli çanak, renkli Rum sepeti ve begonvil çiçeğinin tohumu da farklı hediyelikler arasında yer alıyor.

İlginç kültürleri tanıyıp farklı yerler görüp oralardan da hatıra olsun diye getireceğiniz hediyeler önemli tabii ki… Artık klasikleşmiş hediyeliklerden uzaklaşarak yıllarca saklayabileceğiniz hediyeler için çok geç kalmadınız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109