e-Vize Nedir

e-Vize Nedir, e-Vize neye yarar, e-Vize almanya, e-Vize amerika, e-Vize fransa, e-Vize kanada, e-Vize usa, e-Vize beliçika, e-Vize norveç, e-Vize avusturya, e-Vize avusturalya,

e-Vize Nedir
e-Vize Nedir

e-Vize Nedir, e-Vize neye yarar, e-Vize almanya, e-Vize amerika, e-Vize fransa, e-Vize kanada, e-Vize usa, e-Vize beliçika, e-Vize norveç, e-Vize avusturya, e-Vize avusturalya,

e-Vize, Türkiye'ye giriş yapılmasını sağlayan bir izin belgesidir.

Temsilciliklerimizden verilen vizeler ile sınır kapılarında verilen vizelere alternatif oluşturmaktadır.

Başvuru sahipleri gerekli bilgileri sağlamak ve e-Vize harç ödemelerini belirtilen kredi kartı veya banka kartıyla yapmak suretiyle e-Vizelerini alabilmektedirler.

Başvurunun başarıyla tamamlanmasının ardından e-Vizenin indirilebileceği bağlantı hem başvurunun son aşama sayfasında sunulmakta hem de başvuru sahibinin e-posta adresine gönderilmektedir. Sınır kapılarında pasaport kontrol görevlileri e-Vize bilgisini kendi sistemlerinden kontrol edebilmektedirler. Bununla birlikte, sistemin offline durumda düşmesi ihtimaline karşı kullanıcıların e-Vizelerini basılı veya dijital olarak (tablet bilgisayar, akıllı telefon v.b.) yanlarında bulundurmaları tavsiye olunur.

e-vize Türkiye’ye turistik veya ticari amaçlar dışında (çalışma, öğrenci vizesi vb.) yapılacak seyahatler için geçerli değildir. Bu tür vize başvurularının dış temsilciliklerimiz aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

Tüm vizelerde olduğu gibi, Türk makamlarının e-Vize sahibi bir kişinin Türkiye’ye girişine neden belirtmeksizin izin vermeme hakkı saklıdır.

Hangi ülke vatandaşları e-Vize alabilir?
Aşağıdaki listede kayıtlı ülkelerin vatandaşları gerekli şartları karşılamaları koşuluyla e-Vize alabilirler. Gerekli şartlar Anasayfa > Başvur > Uyruk adımlarından sonra listelenmektedir.

E-VİZE BAŞVURU İÇİN TIKLA



Ülkeler
A.B.D.
Afganistan
Angola
Antigua ve Barbuda
Avustralya
Avusturya
Bahamalar
Bahreyn
Bangladeş
Barbados
Belçika
Benin
Birleşik Arap Emirlikleri
Botsvana
Burkina Faso
Burundi
Cezayir
Cibuti
Çad
Çin
Doğu Timor
Dominik Cumhuriyeti
Dominika
Ekvator Ginesi
Endonezya
Eritre
Ermenistan
Estonya
Etyopya
Fiji
Fildişi Sahili
Filipinler
Gabon
Gambiya
Gana
Gine
Gine Bissau
Grenada
Güney Afrika
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi
Haiti
Hırvatistan
Hindistan
Hollanda
Hong Kong (BN(O))
Irak
İngiltere
İrlanda
İspanya
Jamaika
Kamerun
Kanada
Katar
Kenya
Komor Adaları
Kongo Cumhuriyeti
Kongo Demokratik Cumhuriyeti
Kuveyt
Lesoto
Letonya
Liberya
Litvanya
Madagaskar
Malavi
Maldivler
Mali
Malta
Mauritus
Meksika
Mısır
Moritanya
Mozambik
Namibya
Nepal
Nijer
Nijerya
Norveç
Orta Afrika Cumhuriyeti
Pakistan
Polonya
Portekiz
Ruanda
Sao Tome ve Principe
Sen Lucia
Sen Vinsent ve Grenadinler
Senegal
Sierra Leone
Somali
Sudan
Surinam
Suudi Arabistan
Svaziland
Tanzanya
Tayvan
Togo
Uganda
Umman
Vietnam
Yemen
Yeşil Burun
Zambiya
Zimbabve

E-VİZE BAŞVURU İÇİN TIKLA

e-Vize aldığımda Türkiye’ye mutlaka başvurumda belirttiğim tarihte mi giriş yapmam gerekir?
Hayır. Başvurunuzda belirttiğiniz tarih, vizenizin geçerlilik süresinin başlama tarihidir. Bu tarihten itibaren vizenizin geçerlilik süresi dâhilinde bulunan herhangi bir tarihte Türkiye’ye giriş yapmanız mümkündür.

e-Vize aldıktan sonra seyahat tarihim değişirse e-Vizemin tarihini değiştirebilir miyim?

Hayır, yeni bir e-Vize almanız gerekmektedir.

e-Vize başvurusunda paylaştığım bilgilerin güvenliği nasıl sağlanıyor?
Türkiye Cumhuriyeti ilke olarak e-Vize sayfasına girilen kişisel bilgileri üçüncü kişilere satmaz, kiralamaz ya da başka bir ticari amaç ile kullanmaz. Başvurunun her aşamasında alınan bilgiler ve işlem sonunda tanzim edilen e-Vize yüksek güvenlik ile korunan ortamlarda saklanmaktadır. Tanzim edilmiş ve başvurana iletilmiş e-Vize'nin soft ve hard kopyalarının güvenliği tamamen başvurana aittir. Bu bilgilerin herhangi bir yolla 3. kişilerin eline geçmesi halinde oluşacak sorumluluk yine başvurana aittir.

E-Vize üzerinde bulunan barkod içerisinde başvurana ait bilgiler Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından belirlenen formatta şifreli ve elektronik olarak imzalanmış şekilde tutulmaktadır. Barkod içeriğine erişim bilgisi ve yetkisi sadece Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara verilmiştir. Barkod üzerinde yapılan tahrifat sonucu ortaya çıkacak sorunlardan başvuran sorumludur.

E-VİZE BAŞVURU İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 12:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
nur güneş
nur güneş - 9 yıl Önce

e-Vize Nedir
e-Vize Nedir, e-Vize neye yarar, e-Vize almanya, e-Vize amerika, e-Vize fransa, e-Vize kanada, e-Vize usa, e-Vize beliçika, e-Vize norveç, e-Vize avusturya, e-Vize avusturalya,

SIRADAKİ HABER