Batan Costa Concordia'dan 3 ceset daha çıkarıldı

Costa Concordia adlı turistik yolcu gemisinin İtalya kıyıları açığında batmasından iki ayı aşkın bir süre sonra gemi enkazında araştırma yapan ekipler 3 ceset daha buldu.

Batan Costa Concordia'dan 3 ceset daha çıkarıldı
Son cesetlerin, geminin erişilmesi özellikle güç olan gövde bölümünde bulunduğuna inanılıyor.

13 Ocak'ta Giglio adası kıyısında karaya oturan ve batan gemiden şimdiye dek 28 kişinin cesetleri çıkarıldı.
Costa Concordia karaya oturduğunda 4200 yolcu ve gemi görevlisi taşıyordu. Herhangi bir bilgi elde edilemeyen 4 kişinin ölmüş olduklarına inanılıyor.
Yolcu gemisinin kaptanı Francesco Schettino, Costa Concordia'yı kıyının çok yakınından geçirmek suretiyle kazaya yol açmakla suçlanıyor.
Kaptan, kendisine yöneltilen kasıtsız adam öldürme, geminin batmasına yol açma ve yolcuların tümü tahliye edilmeden gemiyi terketme suçlamalarını reddediyor.
Kurtarma ekipleri, geminin 17 deposundaki yakıtı boşaltma operasyonunu tamamlamak üzere olduklarını belirtiyorlar. Batık gemideki kurtarma çalışmaları 12 Şubat'ta başlamıştı. Ekipler Cuma günü çalışmalara son verileceğini belirtiyorlar.

Depoların bölmelerinde bir miktar yakıt kalmış olmakla birlikte, bunun çevre üzerinde herhangi ciddi bir tehlike yaratmayacak kadar küçük miktarda olduğu belirtildi.
Kurtarma operasyonunun bundan sonraki aşamasında, deniz yatağı ve gemi gövdesinin çevresi temizlenecek; ardından enkazın kaldırılması çalışmalarına başlanacak.
Costa Concordia'nın bulunduğu noktadan kaldırılması ve taşınmasının bir yıl alabileceği kaydediliyor.

BBC Türkçe

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2012, 20:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER