Avustralya'da Sel korkusundan Örümcekler "çıldırdı!"

Avustralya'da Sel korkusundan Örümcekler "çıldırdı!" Avustralya'nın güneyindeki Yeni Güney Galler eyaletinde, sel sularının çekilmesinden kısa bir süre sonra etraf devasa örümcek ağlarıyla kaplandı.

Avustralya'da Sel korkusundan Örümcekler

Avustralya'nın güneyindeki Yeni Güney Galler eyaletinde, görenleri hayrete düşüren bir doğa olayı yaşanıyor. Sel sularının çekilmesinden kısa bir süre sonra etraf devasa örümcek ağlarıyla kaplandı.

Örümcekler "çıldırdı!"

Milliyet Gazetesindeki habere göre, Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaleti bir süredir sel felaketi ile boğuşuyordu. Şiddetli yağmurların etkisini kaybetmesi ve sel sularının çekilmesinin ardından ender rastlanan bir doğa olay meydana geldi. Sel sularından kaçan örümcekler kısa bir süre içerisinde devasa ağlar örerek, etrafın örümcek ağlarıyla kaplanmasına neden oldu. Yeni Güney Galler eyaletinin Waga Waga kasabası yakınlarında görülen örümcek ağları tüyler ürpertici bir manzara oluşturuyor. Bu esrarengiz olayın bir benzeri aşırı yağışlar nedeniyle 2010 yılında Pakistan’ın Sindh bölgesinde de görülmüştü.

Koruma içgüdüleri var

Örümceklerin zararsız olduğunu belirten uzmanlar, insanların korkmaması gerektiği uyarısında bulunuyor. Örümceklerin bu alışılmışın dışındaki davranışının nedeninin ise 'hayatta kalma' mücadelesi olduğu ifade ediliyor. Queensland Müzesi’nde örümcek bilimi alanında uzman kişi Owen Seeman, ‘’Burada gördüğümüz örümcekler, aslında bir çeşit 'kurt örümceği' ve kendileri için tehlike oluşturan sel sularından saklanmaya çalışıyorlar" dedi.

Avustralya Müzesi’nin entomoloji (böcek bilimi) koleksiyon yöneticisi Graham Milledge ise örümceklerin bu davranışlarının ‘ballooning’ olarak adlandırıldığını ve su baskınlarından firar etmeleri için tipik bir hareket olarak görüldüğünü söyledi. Milledge, ‘’Örümcekler bunu yayılmak ve yeni bölgelere girmek için sık sık yapıyor. Bu tarz olaylarda tek amaçları sel sularından kazasız belasız kurtulmak" şeklinde konuştu.

Normalde 'kurt örümceği'nin tek başına hareket eden bir örümcek türü olduğu, ancak aşırı hava koşullarından dolayı toplu halde hareket ettikleri belirtiliyor. Sidney’deki Taronga Hayvanat Bahçesi yetkililerine göre de Avustralya’da örümcek nüfusu, aşırı yağışlar nedeniyle hızla artıyor.    
  Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2012, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109