Dünyaca ünlü diş hekimleri İstanbul’da

Dünyaca ünlü diş protez uzmanı doktorlar EPA (Avrupa Prostodonti Derneği) Kongresi için İstanbul’a geliyor

Dünyaca ünlü diş hekimleri İstanbul’da
Dünyaca ünlü diş hekimleri İstanbul’da

42 ülkeden 650 diş hekimi EPA Kongresi için Türkiye’ye geldi 

Dünyaca ünlü diş protez uzmanı  doktorlar EPA (Avrupa Prostodonti Derneği) Kongresi için İstanbul’a geliyor. 38. kez düzenlenen Avrupa Prostodonti Derneği’nin kongresi  yarın başlıyor. 25-27 Eylül’de Whyndham Hotel Kalmış Marina’da gerçekleşecek Kongrenin dönem başkanlığını yapan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çetin Sevük, 42 ayrı ülkeden 650  katılımcıyla çok özel bir kongre yapacaklarını söyledi. 

Kısa adı EPA (EuropeanProsthodonticAssociation) olanAvrupaProstodontiDerneği’nin kongresinin İstanbul’da yapılıyor olması, dental sektör için büyük önem arz ediyor. Kongre Başkanı  Prof. Dr. Çetin Sevük, “Avrupa Prostodonti Derneği, Avrupa’da dental protezler çalışan diş hekimlerinin üye olduğu en üst kuruluştur. Her dönem ayrı bir ülkenin başkanlık yaptığı Avrupa Protez Derneği’nin Türkiye adına başkanlığını bu dönem ben üstlendim. Kongrenin İstanbul’ da yapılıyor olması birçok ilki beraberinde getirecek. Müthiş bir ilgi var.. 700’e yakın misafirimiz geldi. Hazırlıklarımızı tamamladık. Yarın güzel bir açılışla programımızı başlatıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kongre katılımcıları  sadece  Avrupa’dan değil, Körfez ülkelerinden, Sudan’dan, Suudi Arabistan’dan diğer  ülkelerden oldukça yoğun ilgi var. Sadece Japonya’dan  61 kişi  katılıyor. Diş protez alanında dünya çapında bilim adamlarının geldiği kongrede 120’si  sözel, 244’ü  poster bildiri olmak üzere toplam 364 bildiri  sunulacak. Sektörün duayenlerinden olan İsviçreli Prof. Werner H. Mörmann, ABD’den Nadim Baba, Türkiye’den Prof. Koray, Prof. Betül Tuncelli gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak. Kongre’nin sekreterliğini de yine dünyaca ünlü Zürih Üniversitesi’nden Türk bilim insanı Mutlu Özcan yapıyor. EPA 2014 Kongresi’nde bilgisayar destekli teknolojiler, CAD-CAM ve klasik protez uygulamalarının çerçevesinde Alman –İtalyan ve Türk  eğitmenler tarafından  2 gün boyunca  4 adet  uygulamalı  kurs düzenlenecek.

Tüm dünya canlı yayınla kongreyi izleyecek


Kongre Koordinatörü  Bengi Dinç de yaptığı açıklamada kongrenin 5  salonda eş zamanlı olarak yapılacağını ve 3 gün boyunca konunun her yönüyle ele alacağını söyledi. Sağlık turizmiyle ilgilenen hekimler için merakla beklenen EPA 2014 Kongresi’inde diş sektörünün tüm bileşenleri hazır bulunacak. Kongre, Dental sektörün televizyon kanalı olan  www.kanaldental.tv den canlı yayınlarla tüm dünyaya aktarılacak. Açılış Kokteyli 25 Eylül akşamı Moda Deniz Kulübünde, Gala Yemeği ise 26 Eylül akşamı Boğaz Turu ile teknede organize edilecek.Kongrenin    resmi web sitesine www.epa2014.org   adresinden  ulaşılabiliyor.

Yarın başlayacak olan EPA Kongresi’nin dönem başkanlığını Türkiye’den Prof. Dr. Çetin Sevük yapıyor. EPA’nın Genel Sekreterliğini ise Zürih Üniversitesi’nden Türk Profesör Mutlu Özcan yürütüyor.



Prof. Dr. Çetin Sevük




Prof. Dr. Mutlu Özcan


ATAŞEHİR AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ( BOSTANCI )

Ataşehir Diş Doktorları, Poliklinikler


Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER