VİYANA NOKTA

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), “Tuhaf Etki” adını taşıyan dizisiyle, dünden bugüne Türkçenin sıradışı yapıtlarını bir araya getirmeye devam ediyor.

VİYANA NOKTA
 VİYANA NOKTA
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), “Tuhaf Etki” adını taşıyan dizisiyle, dünden bugüne Türkçenin sıradışı yapıtlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Süreyyya Evren’in kaleme aldığı Viyana Nokta da yine bu dizi kapsamında raflardaki yerini aldı.


Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) “Tuhaf Etki” adını taşıyan edebiyat dizisiyle dünden bugüne Türkçenin sıra dışı yapıtlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Süreyya Evren’in kaleme aldığı Viyana Nokta adlı kitap da bu seri kapsamında raflardaki yerini aldı. Kurgusunu, Osmanlı İmparatorluğu’nun Viyana Kuşatması üzerine yerleştiren kitap, parçalı anlatılarla postmodern, fantastik bir tarihi roman olma özelliği taşıyor.

Birçok farklı kesimden birçok farklı karakter barındıran ve yeniçeriler, dilenciler, şairler, sanatkârlar, büyücüler ve bilim insanlarıyla dolup taşan roman, sonu gelmeyen Viyana Kuşatması sırasında padişahın sabrını yitirerek Viyana şehrinin ruhunu çağırmaya karar verişini anlatıyor. Fakat işler beklendiği gibi gitmiyor, artık nerede bir hata yapıldıysa önceki Viyana kuşatmalarının ruhu geliyor.


Viyana Nokta bir yandan Süreyyya Evren romanında bir dönüm noktasını işaretlerken bir yandan da alışılmadık ilerleyişi, deneysel yapısı ve toplumsal göndermeleriyle Türk edebiyatında özgün bir yere yerleşiyor.


Künye Bilgisi:

Viyana Nokta

Yazar: Süreyyya Evren

Fiyat (KDV Dâhil): 12 TL

ISBN: 978-605-9389-75-4

Barkod: 9786059389754

Ürün Sırası: 139

Ana Kategori: Tuhaf Etki

Ebat: 13,5 x 20 cm

Sayfa Sayısı: 152

Kapak Türü: Karton Kapak

Koç Üniversitesi Yayınları Sertifika no: 18318

Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer-İstanbul +902123381000

[email protected] • www.kocuniversitypress.com • www.kocuniversitesiyayinlari.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109