SUSUZLUK: ANTİK DÜNYADA SU VE İKTİDAR

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) Arkeoloji ve Tarih kategorisinde Susuzluk: Antik Dünyada Su ve İktidar adlı kitabı yayımladı.

SUSUZLUK: ANTİK DÜNYADA SU VE İKTİDAR

 SUSUZLUKANTİK DÜNYADA SU VE İKTİDAR


Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) Arkeoloji ve Tarih kategorisinde Susuzluk: Antik Dünyada Su ve İktidar adlı kitabı yayımladı. Reading Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı ve Arkeoloji Profesörü Steven Mithen’in kaleme aldığı kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye kazandırıldı. Kitapta su krizi tarihsel bir perspektif ile ele alınıyor.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan, Reading Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı ve Arkeoloji Profesörü Steven Mithen’in tarafından yazılan Susuzluk: Antik Dünyada Su ve İktidar kitabı raflardaki yerini aldı. Arkeoloji ve Tarih kategorilerinde çıkan kitabın çevirisi Ebru Kılıç tarafından yapıldı.

Gezegenimiz küresel bir su kriziyle karşı karşıya. Bilim insanları, tatlı su kaynaklarındaki tükenişin 2050’de dünya nüfusunun yüzde 75’ini etkiler hale geleceğini öngörüyor. Sınır tanımayan bir kentleşme, doğanın tahrip edilmesi ve iklim değişikliği bu krizin başlıca körükleyicileri. Steven Mithen, yaşadığımız su krizini Susuzluk’ta tarihsel bir perspektif sunarak ele alıyor.

Neolitik Devrim’den bu yana su, bir meta ve ekonomik güç kaynağı olarak görülmüştür. Tarih birbirinden iddialı su yönetim projeleri ve hidrolik mühendisliği örnekleriyle doludur. Mithen, okuru zamanlar arasında bir yolculuğa çıkarıyor: Tarımsal sulamadaki başarılarıyla uygarlık haline gelen Sümerlerden çölün ortasında bir vaha yaratan Nebatilere, sifonlu tuvaletin mucidi Minoslulardan Roma İmparatorluğu’nun hamamlarına, Konstantinopolis’in şehirlerarası sukemerlerinden Çin’in su kanallarına dünyanın dört bir yanına uzanan Susuzluk, geçmişin deneyimlerini geleceğe yol göstermek üzere bir araya getiren kapsamlı bir kitap niteliği taşıyor.


Künye Bilgisi:

Susuzluk: Antik Dünyada Su ve İktidar

Fiyat (KDV Dâhil): 30 TL

ISBN: 978-605-9389-29-7

Barkod: 9786059389297

Ürün Sırası: 111

Ana Kategori: Arkeoloji, Tarih

Ebat: 16,5 x 24 cm

Sayfa Sayısı: 344

Kapak Türü: Karton Kapak

Koç Üniversitesi Yayınları Sertifika no: 18318

İstiklal Caddesi No:181 Merkez Han Beyoğlu/İstanbul +90 212 393 6000

[email protected] • www.kocuniversitypress.com • www.kocuniversitesiyayinlari.com


Koç Üniversitesi Yayınları Hakkında

Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.

Burasının Bilgisi dizisinde, bu coğrafya hakkında ve/veya bu coğrafyadan (geniş anlamıyla Ortadoğu) araştırmacılar tarafından yazılmış kitaplar yer alıyor. Literatüre ciddi katkı sağlayan, paradigmaları sorgulayan ya da değiştiren, daha önce kullanılmamış bulguları ya da uygulanmamış analiz yönetimlerini benimseyen önemli çalışmalar bunlar. Tarih, sanat tarihi, siyaset, sosyoloji, arkeoloji, cinsiyet çalışmaları, kültürel çalışmalar alanlarında yapılmış araştırmalar öne çıkıyor.

Uçbeyleri dizisi genel okuru hedefleyen, her alt dizide o alanda bildiklerimizin sınırını ortaya koyan (“state-of-the-art”) ya da o sınırı ileri taşıyan, iyi yazılmış, ilginç ve ufuk açıcı kitaplardan oluşuyor. Pozitif bilimler, beşeri bilimler, sosyal bilimler, edebiyat kuramı, sanat, hukuk, tıp, etik gibi alanlar bu dizinin kapsamına giriyor.

Maddiyat dizisiyse Uçbeyleri’nin yaklaşımını finans, ekonomi, işletme, inovasyon, girişimcilik alanlarına uyguluyor.

KÜY kitapları; radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. Her yıl artan başlık sayısıyla KÜY, hem akademik yayıncılığın, hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmaya çalışıyor.

KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER