KRALİÇENİN GÖLGESİ

KRALİÇENİN GÖLGESİ HAYVANLARIN NASIL GÖRDÜKLERİNE DAİR BİR ÖYKÜ.

KRALİÇENİN GÖLGESİ
 KRALİÇENİN GÖLGESİ
KRALİÇENİN GÖLGESİ HAYVANLARIN NASIL GÖRDÜKLERİNE DAİR BİR ÖYKÜ.


Cybèle Young’ın yazıp resimlediği “Kraliçenin Gölgesi” Koç Üniversitesi Çocuk’ta (KÜ Çocuk) yayımlandı. Çok sayıda ödül kazanan eser, hem düşsel anlamda zengin
hem de bilimsel gerçeklerle dolu bir dünya yaratıyor.

Kraliyet şenliği gecesi ve Kraliçenin balosu doruk noktasında. Aniden bir şimşek çakar, ardından da her şey karanlığa bürünür. Işıklar tekrar yandığındaysa cüretkâr bir soygun açığa çıkar. Biri Kraliçenin gölgesini çalmış!

İyi ki kraliyet dedektifi Peygamberdevesi Karidesi konukları sorgulamak için oradadır. Bay Bukalemun, Kaptan Köpekbalığı, Mızrakbaşlı Yılan, Keçi, Yusufçuk, Dev Mürekkep Balığı, Doktor Güvercin ve iki genç denizkestanesini teker teker sorgular. Her bir şüphelinin kendine has bakış açısı bulmacanın önemli bir parçasını oluşturur ve böylece gecenin olayları eksiksiz –ve eğlenceli– bir şekilde ortaya çıkar. Bu yaratıcı ve sıra dışı kitapta Cybèle Young, esprili anlatımı ve çarpıcı çizimleriyle hem düşsel anlamda zengin hem de bilimsel gerçeklerle dolu bir dünya yaratıyor. Hayvanların nasıl gördüklerine dair bilimsel gerçeklere dayanan, gerçeküstü bir dedektiflik hikâyesi…


Aldığı ödüller:

2016 Hayvan Davranışları Derneği, Yılın Olağanüstü Çocuk Kitabı

2015 Kanada Çocuk Kitapları Merkezi, Yılın En İyi Çocuk Kitabı

2015 Kanadalı Bilim Yazarları Derneği, Bilim ve Toplum Çocuk Kitabı Ödülü

2015 Fitzhenry Ailesi Vakfı, Lane Anderson Ödülü


Künye Bilgisi:


Kraliçenin Gölgesi:
Hayvanların Nasıl Gördüklerine Dair Bir Öykü

Yazar: Cybèle Young

Resimleyen: Cybèle Young

Çeviren: Itır Arda

Yayın tarihi: Kasım 2020

Fiyat: 38 TL

ISBN: 978-605-7685-49-0

Barkod: 9786057685490

Ürün Sırası: 5

Ebat: 29,5 x 23 cm

Sayfa Sayısı: 40

Kapak Türü: Karton Kapak


KOÇ ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK HAKKINDA

Alanında öncü ve güncel bilgiyi içeren başlıkları okura sunmayı amaçlayan Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), “dünyayı merak edenler için” sloganıyla, bu hedefini çocuk kitapları yayımcılığına da taşıyor.

Koç Üniversitesi Yayınları’nın yetişkinlere yönelik kitaplarında olduğu gibi, çocuk kitaplarının seçiminde ve yayına hazırlanmasında da, üstün yetenekli gençler ile değerli öğretim görevlilerini bir araya getirerek bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmayı amaçlayan Koç Üniversitesi’nin uzman akademisyenlerinin görüşleri doğrultusunda hareket ediliyor.

Koç Üniversitesi Çocuk (KÜ Çocuk) bünyesinde, dünyadan ve ülkemizden çocuk edebiyatının yaratıcı yazarlarının kaleme aldıkları nitelikli eserler, yetenekli illüstratörlerin çizimleri eşliğinde okurla buluşacak. Okumanın yanı sıra, bilgi edinmeyi interaktif hale getiren uygulamalı alıştırmaların yer aldığı, farklı tasarımlara sahip özel kitaplar da KÜ Çocuk’un yayın programında geniş bir yer tutuyor.

Bilim, çevre, sanat, etik, cinsiyet, hoşgörü gibi günümüzün ve geleceğin önemli kavramlarının ele alındığı, dünyanın farklı coğrafyalarından ve farklı kültürlerinden seçilen örnek kitaplar, her yaştan çocuklara hitap ediyor.

Kitapların çocuk gelişimi ve eğitimi üzerindeki belirleyici etkisi göz önünde tutularak, uzmanlıkları çocuk dil gelişimi, okuma-anlama becerileri, çocuk kitapları, sanat, tasarım ve kültürel sosyoloji olan, Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan akademik bir danışma kurulunun önerileri doğrultusunda oluşturulan Koç Üniversitesi Yayınları Çocuk Kitapları seçkisi, ömür boyu sürecek bir okuma alışkanlığınınöğrenme isteğinin ve keşif merakının ilk adımı olarak nitelendirilebilir.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109