John Wyndham'dan "Midwich'in Guguk Kuşları"

John Wyndham’ın Krizalitler, Chocky, Triffidlerin Günü romanlarının ardından şimdi de Midwich’in Guguk Kuşları adlı eserini okurlarla buluşturuyor.

John Wyndham'dan "Midwich'in Guguk Kuşları"

 John Wyndham'dan "Midwich'in Guguk Kuşları"

John Wyndham’ın Krizalitler, Chocky, Triffidlerin Günü romanlarının ardından şimdi de Midwich’in Guguk Kuşları adlı eserini okurlarla buluşturuyor. 
Bilinmeyene karşı duyulan korku ruhu kemirince...

Delidolu Yayınları, bilimkurgu edebiyatının kilometre betebet giriş taşı yapıtlarına imza atan kült yazar John Wyndham’ın Krizalitler, Chocky, Triffidlerin Günü romanlarının ardından şimdi de Midwich’in Guguk Kuşları adlı eserini okurlarla buluşturuyor. 

60 yıllık mazisine rağmen güncelliğinden hiçbir şey yitirmeyen bu tedirgin edici roman, kendisinden daha üstün bir yaratımla karşılaşan insanın vereceği tepkiyi ve yaşayacağı korkuyu, etkileyici bir üslup ve kurguyla günümüze taşıyor. 

Cezbedici hikâyesiyle iki kez beyazperdeye de uyarlanan Midwich’in Guguk Kuşları; kendi hâlinde yüzyıllardır uyuklayan önemsiz bir köyün yolunu tutarak, sakinlerinin başından geçen tekinsiz olayları gün yüzüne çıkarıyor. 

Hissettirdiği endişe duygusuyla, okurun ruhuna usul usul korku salan Midwich’in Guguk Kuşları, derinlikli hikâyesinin satır aralarında, kasaba ahlakından dünya siyasetine kadar pek çok konuyu sorgulayarak, güncelliğini kaybetmeyen çıkarımlarda bulunuyor.


 

Kitap hakkında

Gözlerden ırak küçük bir İngiliz köyü olan Midwich, bir gün ansızın ve topluca uyuyakalır. Derin uykudan uyandıklarında köy sakinlerinin karşılaştığı manzara, başlangıçta pek şaşırtıcı gelmese de kısa süre sonra işin rengi değişir. Köydeki tüm doğurgan kadınlar hamiledir. Doğan çocuklar ise birbirinden tuhaf, birbirinden ürkütücü, birbirinden yetenekli ve birbirinin neredeyse aynısıdır. Peki, bu çocukların dünyaya gelme sebeplerinin ardından yatan gizem nedir? Soğuk Savaş’ın ürünü, yeni bir tür silah mıdır onlar? Evrimin ve doğanın insanlara bir oyunu mudur? Yoksa daha fenası, dünyadışı canlıların asalak guguk kuşu yumurtaları mıdır? 

Künye:

MIDWICH'İN GUGUK KUŞLARI

Roman, Yetişkin

Yazan: John Wyndham

Türkçeleştiren: Niran Elçi 

Fiyat: 33,00 TL 

280 sayfa, karton kapak, 13,5x19,5 cm 

ISBN: 9786052349601

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2022, 22:08

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109