HAYAL-İ CELÂL

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) ‘Tuhaf Etki’ kategorisinde Hayal-i Celal adlı kitabı yayımladı.

HAYAL-İ CELÂL
 HAYAL-İ CELÂL
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) ‘Tuhaf Etki’ kategorisinde Hayal-i Celal adlı kitabı yayımladı.

Engin Kılıç’ın ortaya çıkartarak, Latin alfabesine çevirdiği ve sadeleştirdiği kitabın yazarı Recaizade Mahmut Ekrem’in ağabeyi olan Recaizade Mehmet Celâl. Editörlüğünü Cem Akaş üstlendiği kitap, Türkçede yayınlanan ilk romanlardan biri olma özelliği taşıyor.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yeni bir edebiyat dizisi başlattı. “Tuhaf Etki” adını taşıyan dizi, dünden bugüne Türkçenin sıradışı yapıtlarını bir araya getirmeyi hedefliyor. Recaizade Mehmet Celâl’in kaleme aldığı ve “Tuhaf Etki” kategorisinde yayımlanan ‘Hayal-i Celal’ adlı kitap raflardaki yerini aldı. Kitabın editörlüğünü ise Cem Akaş üstlendi.

Türkçedeki ilk roman olarak bilinen Araba Sevdası’nın yazarı Recaizade Mahmut Ekrem’in ağabeyi Recaizade Mehmet Celâl’in yapıtı Hayal-i Celâl, edebiyat tarihimiz açısından son derece ilginç bir keşif. Araba Sevdası’ndan yaklaşık 20 yıl önce yayımlanmış olan kitap, belki de yazarının genç yaşta ölümüyle unutulmuş.

Engin Kılıç’ın araştırmaları sonucunda ortaya çıkardığı, Latin alfabesine çevirdiği ve sadeleştirdiği metin, Mehmet Celâl’in gözünde bir “roman”; bugün belki bir “proto-roman” olarak nitelendiriliyor. Kitapta Erol Köroğlu’nun sunuş yazısı, metnin sadeleştirilmiş hali ve Latin alfabesiyle orijinal metin bir arada sunuluyor.


Künye Bilgisi:
Hayal-i Celal
Yazar : Recaizade Mehmet Celâl
Fiyat (KDV Dâhil): 16 TL
ISBN: 978-605-9389-38-9
Barkod: 9786059389389
Ürün Sırası: 118
Ana Kategori: Tuhaf Etki
Ebat: 13,5 x 20 cm
Sayfa Sayısı: 213
Kapak Türü: Karton Kapak

Koç Üniversitesi Yayınları Sertifika no: 18318
İstiklal Caddesi No:181 Merkez Han Beyoğlu/İstanbul +90 212 393 6000
[email protected] • www.kocuniversitypress.com • www.kocuniversitesiyayinlari.com

Koç Üniversitesi Yayınları Hakkında
Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.
Burasının Bilgisi dizisinde, bu coğrafya hakkında ve/veya bu coğrafyadan (geniş anlamıyla Ortadoğu) araştırmacılar tarafından yazılmış kitaplar yer alıyor. Literatüre ciddi katkı sağlayan, paradigmaları sorgulayan ya da değiştiren, daha önce kullanılmamış bulguları ya da uygulanmamış analiz yönetimlerini benimseyen önemli çalışmalar bunlar. Tarih, sanat tarihi, siyaset, sosyoloji, arkeoloji, cinsiyet çalışmaları, kültürel çalışmalar alanlarında yapılmış araştırmalar öne çıkıyor.
Uçbeyleri dizisi genel okuru hedefleyen, her alt dizide o alanda bildiklerimizin sınırını ortaya koyan (“state-of-the-art”) ya da o sınırı ileri taşıyan, iyi yazılmış, ilginç ve ufuk açıcı kitaplardan oluşuyor. Pozitif bilimler, beşeri bilimler, sosyal bilimler, edebiyat kuramı, sanat, hukuk, tıp, etik gibi alanlar bu dizinin kapsamına giriyor.
Maddiyat dizisiyse Uçbeyleri’nin yaklaşımını finans, ekonomi, işletme, inovasyon, girişimcilik alanlarına uyguluyor.
KÜY kitapları; radikal demokrasi yaklaşımını, çağdaş sanat dünyasının sorunlarını, mülkiyetsiz yapıp yapamayacağımızı, hayvanlarla insanların ortaklaşa yaşadığı bir toplumun temel ilkelerini, uygarlık dediğimiz şey yıkılırsa sıfırdan nasıl başlayabileceğimizi, küresel ısınmanın arz dengesini, toplumsal adaletin nasıl kurulması gerektiğini, genç olma takıntımızın sonuçlarını, acının tarihini, insanlığı nasıl bir genetik geleceğin beklediğini sorguluyor. Her yıl artan başlık sayısıyla KÜY, hem akademik yayıncılığın, hem de entelektüel dünyamızın boşluklarını en etkili şekilde doldurmaya çalışıyor.
KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109