Sarıgül, Kılıçdaroğlu'ndan 4 ilçeyi istiyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Ankara'da buluşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, İstanbul'un yanısıra 4 büyük ilçenin de adaylarını belirleme talebini pazarlık masasına koyduğu öğrenildi.

 Sarıgül, Kılıçdaroğlu'ndan 4 ilçeyi istiyor
 Sarıgül, Kılıçdaroğlu'ndan 4 ilçeyi istiyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Ankara'da buluşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, İstanbul'un yanısıra 4 büyük ilçenin de adaylarını belirleme talebini pazarlık masasına koyduğu öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da bir otelde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le kahvaltıda buluşmasının ayrıntıları netleşiyor. İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da bulunduğu kahvaltıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının yanı sıra dört ilçe belediye başkan adayının Sarıgül tarafından belirlenmesi talebini görüştükleri öğrenildi.

OTELDE KAHVALTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, önceki gün Sarıgül'ü makamında ziyaret ederek ilk teması başlattı. Sarıgül-Keskin buluşmasının ardından Baykal'ı yemekte ikna eden Kılıçdaroğlu, İstanbul'dan Ankara'ya birlikte gelen Sarıgül ve Salıcı ile dün sabah bir otelde kahvaltıda bir araya geldi.

Görüşmede, Sarıgül'ün, Şişli'yle birlikte Beşiktaş, Sarıyer ve Bakırköy belediye başkan adaylıklarına belirlediği isimlerin gösterilmesini istediği belirtildi.

Sarıgül'ün, 'Belirlediğim isimlerle seçim kampanyası yürütürsek, oralarda sağladığımız oy artışı ile İstanbul seçimlerini alırız' dediği öğrenildi.

AFFEDİLMESİNİ İSTEDİ

Salıcı, Sarıgül'ün kahvaltıda Kılıçdaroğlu'na elden verdiği partiye dönüş dilekçesini Genel Merkez'e dün iletti. Genel Sekreterliğe hitaben yazılan Sarıgül'ün dönüş dilekçesi iki paragraftan oluşuyor. Dilekçede, Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu kararın kaldırılması talep ediliyor. Dilekçede Sarıgül, CHP'li olduğunu vurguluyor. Sarıgül'ün verdiği dilekçe MYK'da görüşüldü ve PM'ye sunulmasına karar verildi. Sarıgül'ün affı için, 61 isimden oluşan PM'de salt çoğunluk aranacak. Oylama ise gizli olarak yapılacak. Sarıgül'ün affedilmesi durumunda 9 Kasım'da aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

SARIGÜL'ÜN PARTİYE DÖNÜŞÜNÜ BAYKAL İLE GÖRÜŞTÜ

Sarıgül'ü CHP'den İstanbul'a aday göstermeye hazırlanan Kılıçdaroğlu, cuma günü eski Genel Başkan Deniz Baykal'la bir araya geldi. Cuma günü gece yarısı Baykal'ın Angora Evleri'nde gerçekleşen ve 2 saat süren, 'Sarıgül zirvesi'nde Mustafa Sarıgül'ün partiye dönüşü ve adaylığının ele alındığı öğrenildi.

Baykal'ın, genel başkan olduğu dönemde, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle partiden ihraç edilen Sarıgül'ü siyasi hayatından kesitlerle Kılıçdaroğlu'na anlattığı ve CHP'yi ileride siyasi ve düşünsel olarak zor durumda bırakabileceği uyarısında bulunduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun ise Baykal'a düşüncelerini dikkate alacağını söylediği öğrenildi.

'İSTANBUL ADAYI NETLEŞMEDİ'


İkiliye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede henüz büyükşehir belediye başkan adaylarının netleşmediğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu'nun, Baykal'a, Sarıgül'e CHP'ye geçmesi durumunda adaylığını garanti etmediğini söylediği ileri sürüldü.

ANKARA'DA BAYAR ÖNDE

İstanbul'da Mustafa Sarıgül'le seçimlere girmeye hazırlanan CHP'nin Ankara'da ise merkez sağ bir ismi aday olarak göstermeyi düşündüğü öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'nun, DP eski Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar'ı CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak düşündüğü öğrenildi.

Bayar'ın henüz CHP'nin teklifine yanıt vermediği ancak seçimleri kazanmak için merkez sağ oyları yanına çekmeyi hedefleyen Kılıçdaroğlu'nun bu isme sıcak baktığı belirtildi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı için çalışan isimlerden...

Kaynak: YENİ ŞAFAK

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2013, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER