Kılıçdaroğlu'yala ilgili çirkin kitap

Kılıçdaroğlu'yala ilgili çirkin kitap

Kılıçdaroğlu'yala ilgili çirkin kitap
TBMM’de AKP, CHP ve BDP gruplarına gizemli bir şekilde dağıtılan kitap günün konusu oldu

Kılıçdaroğlu'yala ilgili çirkin kitap “Dersim Ermenisi Yemuş Hanımın Oğlu Çarkçı Kemal” isimli kitap Süleyman Yeşilyurt imzasını taşıyor.

 Yıldız Yayıncılık tarafından piyasaya çıkarılan 288 sayfalık kitabın üzerinde “Ankara’da rekor bastı-100 bin kitap” şeklinde bir ibare de bulunuyor.

 TBMM’de grup başkanvekilleriyle bazı milletvekillerine dağıtılan kitapta Kılıçdaroğlu’nun etnik kökeniyle ilgili ırkçı spekülasyonlar yapılıyor, CHP liderinin içki kullanması eleştiriliyor ayrıca PKK militanlarıyla ilişkili olduğu ileri sürülüyor.

‘AKP korkuyor’

CHP Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bütün gruplara bugün sizinle ilgili bir kitap dağıtıldı, ne diyorsunuz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Dün haberim oldu. Kitabı okumadım ki. AKP korktuğu için böyle yayınları piyasaya sürüyor” karşılığını verdi. “Bir rapordan söz ediliyor.

CHP’nin Kürtlerden özür dileyeceği ifade ediliyor” denilmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Öyle bir rapor yok arkadaşlar” dedi

 BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis de Kılıçdaroğlu ile ilgili kitaba tepki gösterdi. Halis, “Kitabın adı bile ne olduğunu gösteriyor; Ermeni Yemuş’un oğlu Çarkçı Kemal. Çok aşağılayıcı, ahlak dışı bir yaklaşım. Ismarlama kitap olduğu belli. Ben BDP’liyim ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun avukatı değilim. Ama hakaret dolu bir kitap, hem Kılıçdaroğlu’nun şahsı hem Ermeni toplumu açısından” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER